MEHMET ALİ ŞAHİN:

"TÜRKİYE EKONOMİK GÜCÜNÜ YATIRIMA DEĞİL DE TERÖRLE MÜCADELEYE AYIRSIN İSTENİYOR"

"AMAÇLARI BİZDEN BİR TOPRAĞI KOPARIP, SURİYE TARAFINDA KÜRDİSTAN, BİR KÜRT ÖZERK BÖLGESİ OLUŞTURMAK"

"KILIÇDAROĞLU ATATÜRK’ÜN KOLTUĞUNA LEKE SÜRDÜRDÜ"

MEHMET ALİ ŞAHİN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, terörle mücadeleye bütçeden ciddi bir rakam ayırmak zorunda olduklarını belirterek, 'Türkiye ekonomik gücünü yatırıma değil de terörle mücadeleye ayırsın isteniyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, baba ocağı Karabük'ün Ovacık İlçesi'ne bağlı Ahmetler Köyü'nde köylüleri ziyaret ederek sorunlarını dinleyerek sohbet etti.

Köy konağında köylülerle sohbet eden Şahin, Türkiye'de kalkınma, büyüme ve gelişme adına büyük atılımların yapıldığını, bunları yaparken bir taraftan da ülkeyi bölmeye çalışan hainlerle mücadelenin sürdürüldüğünü söyledi.

ŞAHİN2“AMAÇLARI BİZDEN TOPRAK ALIP BAŞKA BİR DEVLETÇİK KURMAK”

100 yıl önce 1. Dünya savaşı bittikten sonra ülkenin bulunduğu bu bölgede yeni haritaların dizayn edildiğine dikkat çeken Şahin, "100 yıl sonra da aynı kafalar yine bu bölgede haritalar çizmeye çalışıyor. Amaçları bizden bir toprağı koparıp, Suriye tarafında Kürdistan, bir Kürt özerk bölgesi oluşturmak. Zaten PYD'nin amacı bu biliyorsunuz” dedi.
İmralı'da cezasını çeken terörist başının kardeşi Osman Öcalan'ın bir televizyonda röportajını izlediğini aktaran Şahin, “Sanıyorum örgütle bağını kopartmış ve Irak'ta yaşıyor.

Diyor ki röportajında, 'Bu PYD'yi kuranlardan birisi benim.' Hani diyorlar ya 'PKK ile alakası yok'. Diyor ki, 'ben kurdum, tüzüğünü falan hazırlayan benim. Bu PKK'nın arkasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 üyesinden 4'ü var.' Tabii ki PYD'yi de destekliyorlar. Amaçları Türkiye'den bir toprağı kopararak orada başka bir devletçik kurmak. Bu Kurtuluş savaşında da yapmak istedikleri şeydi. Osman Öcalan’ın söylediklerinde haklılık payı var” dedi.

"PYD ve PKK'nın elindeki silahları kim veriyor?" diyen Şahin, "Bu kadar gelişmiş silah, bu kadar gelişmiş bomba. Biz askerimiz ve polisimizin kaybını, gizlenmiş bombalarla yaşıyoruz. Bu kadar gelişmiş teknoloji herhalde birtakım ülkelerin elindedir. Bu bombaları, silahları veriyorlar. Biz bir terör örgütüyle çarpışmıyoruz, o terör örgütünün arkasındaki güçlerle çarpışıyoruz. Bir tarafta 'bir tek çakıl taşını dahi vermeyeceğiz' diye şehitler vererek mücadele ediyoruz. Başaramayacaklar. Biz bundan da galip çıkacağız” diye kaydetti.

"EKONOMİK GÜCÜTERÖRLE MÜCADELEYE AYIRMAMIZ İSTENİYOR"

Devlet, hükümet ve millet olarak terörle mücadelede başarıya ulaşacaklarını da kaydeden Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Terörle mücadele devam ederken bir taraftan da sanki böyle bir şey yokmuş gibi memleketin işleriyle de uğraşmak zorundasınız. İşler aksamamalı, hayat normal seyrinde devam etmeli. Zaten terör örgütlerinin amaçlarından bir tanesi Türkiye’deki hayatın normal seyrini durdurmaktır. Kaos, tedirginlik meydana getirmektir. Hayatın akışını ve ekonomiyi de etkilemektir.

Bütün bunlara rağmen 2015'te kalkınma hızında dünyada 5’inci, Avrupa'da birinciyiz. Yüzde 4 gibi bir rakam yakaladık. Terörle mücadeleye rağmen. Terörle mücadele kolay değildir, bütçenizden ciddi bir rakam ayırmak zorundasınız. Türkiye'nin ekonomik gücünü yatırıma değil de terörle mücadeleye ayırsın isteniyor. Biz hem bölgemizde, hem de dünyada barış istiyoruz. Ancak hiçbir silahlı emrivakiye de pabuç bırakacak değiliz.”

“KILIÇDAROĞLU ATATÜRK’ÜN KOLTUĞUNA LEKE SÜRDÜRDÜ”

ŞAHİN1CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri karşısında tepkiler oluştuğunu, kendisinin de protesto amaçlı CHP Genel Merkezi önüne çelenk koyduğunu ve bundan üzüntü duyduğunu ifade eden Şahin şunları söyledi:

“Böyle bir davranışta bulunmaya mecbur bırakıldık. Çünkü bir bayana, bir bayan milletvekiline, bir bayan bakana, 'başkasının önüne yatar' anlamına gelen ifadeyi hangi amaçla söylerseniz söyleyin, algı önemlidir. Vatandaş, toplum onu nasıl algılamıştır, bu önemlidir. İnsanın ağzından böyle bir laf çıkabilir. Biz siyasetçiyiz, her yerde konuşuyoruz. Konuşmaların birçoğu yazılı metne olmadan yapılıyor.

Ağzımızdan hoş olmayan yadırganabilecek bir cümle çıkabilir. Eğer bir tepki olmuşsa, yapılacak olan şey 'yanlış anlaşıldım, maksadım o değildi özür dilerim. Ben herhangi bir kadını rencide edici, küçük düşürücü, onun namusuna ve iffetine dil uzatmak için o cümleyi kullanmadım' dersin ve özür dilersin. Ama böyle demedi, 'arkasındayım sözümün' dedi. Tabii ki bu tepki topladı. CHP Genel Başkanlık koltuğu, Mustafa Kemal Atatürk'ün, rahmetli İnönü, rahmetli Ecevit'in koltuğudur.

O koltukta oturan kişi, söz ve davranışlarına dikkat edecek o koltuğa leke sürdürmemeye çalışacak, Kılıçdaroğlu leke sürdürmüştür. Ve üstelik arkasındayım demek suretiyle harakiri yapmıştır. Yani genel başkan toplum karşısında bu duruma kendini düşürmemelidir. Ben inanıyorum ki CHP'li vatandaşlarımız da üzüntü duydu. Milletvekilleri de üzüntü duydu, ancak genel başkanları olduğu için bir şey söyleyemediler. Yani insan hata yapar, hatadan dönmek fazilettir. Niye arkasında duruyorsun 'özür dileriz, yanlış anlaşıldım, amacım o değildi' demekle korkma ağzına dudaklarına bir şey olmaz.’’

Şahin, daha sonra köyde bir vatandaşın ahırına giderek kuzulara yem verdikten sonra köyden ayrılarak Karabük İl Özer İdaresi'ne ait taş kırma makinesinin çalışma alanında iş makinesi kullandı.
Editör: Haber Merkezi