Sağlık Bakanlığı tarafından 2010 yılından bu yana okullarda düzenli olarak devam eden ücretsiz aşı projesi kapsamında Safranbolu Harmanlar İlköğretim Okulunda çocuklar aşılarını oldular,

Sabah saatlerinde Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Dr. Fatih Ürkmezer, İş Adamı Şefik Dizdar, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Uygar Gümüşsuyu’un da katılımı ile 13 hastalığa karşı aşı olan çocuklar aşı odasına gönüllü olarak geldiler.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Dr. Fatih Ürkmezer’in teker teker ilgilendiği çocukların Kaymakam amcalarına olan ilgisi gözlerden kaçmadı.

Bakanlığın tüm okullarda düzenli olarak gerçekleştirdiği projenin çocukların sağlığı açısından önemine vurgu yapan ve çok daha sağlıklı nesiller yetiştirilebilmesi için devletin her türlü çalışmayı gerçekleştirdiğini kaydeden Ürkmezer; “ Yarınımızın teminatı olan çocuklarımızın sağlıklarına dikkat etmeliyiz.

Bu gün bizler de hem moral vermek hem de teşvik etmek amacı ile çocuklarımız ile birlikteyiz. Burada amaç, çocuklara psikolojik travma yaşatmadan, onlarla sohbet ederek uygulamanın gerçekleşmesi.  Gerek okul yönetimimiz gerekse sağlık personelimiz ziyadesi ile ilgileniyorlar.

Bu bağlamda öncelikle Sağlık Bakanlığımıza, İl ve İlçe Sağlık Müdürlerimize, Milli Eğitim Müdürümüze, Doktorlarımıza ve Sağlık personelimize teşekkür ediyor, çocuklarımıza uzun, sağlıklı ve başarı dolu bir gelecek diliyorum” dedi.

Aşı odasında Ürkmezer ile birlikte gelen çocuklara protokol üyeleri tarafından kitap hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi