AK Parti’de son dakika Safranbolu Belediye Başkan Adaylığına genç bir iş adamı olan Hasan Kul müracaat etti. Sürpriz olarak nitelendirilen Kul’un müracaat dosyasını, Safranbolu teşkilatında İlçe Başkanı Ali Kaya aldı. Siyasete yeni adım atan genç iş adamı başvurusunda şu konuşmalara yer verdi;

"2019 Mart yerel seçimlerinin Türkiye’miz ve Safranbolu’muza hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Bu sürecin içinde aday adayı olma konusunu çok düşündük. Çünkü bu makam hizmet makamıdır. Sorumluluğu, vebali ağır olan bir makamdır. Safranbolu Belediye Başkanlığı aday adayı olarak huzurlarınızda bulunmamda ki  en büyük güç kaynağım  partimizin ve ülkemizin lideri  Sayın Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın “makam ve mevki peşinde koşmayacak, amacı halka hizmet etmek olan genç insanları arayıp bulun.” şeklindeki açıklamalarıdır. Bu sözler bizlere değişimin ne kadar çok gerekli olduğunu göstermiş ve bizleri teşvik etmiştir. Bu değişimin bir parçası olmak ve kıymetli Safranbolu’muzu daha ileriye taşıyabilmek için aday adaylığımızı açıklamaya karar verdik. 

Bu topraklarda doğmuş, bu topraklarda büyümüş bir kardeşiniz olarak, yıllardır nefes aldığımız bu topraklara ve değerli Safranbolu’muza hizmet etmek amacıyla bu göreve talip olduk. Elbette ki bu tek bir kişinin yapacağı bir iş değildir. Güçlü bir ekibin birlik, beraberlik ve uyum içerisinde başarabileceği ağır bir görevdir. Partimiz ve halkımız bizi bu göreve layık görür ise  amacımız, Safranbolu halkının ve gençliğinin daha güvenli, daha temiz, daha huzurlu bir ortamda yaşamasına katkı sağlamak ve halkımızı mağdur eden problemlere çözüm bulmak olacaktır.

Basta Sayın il ve İlçe başkanlarımıza, teşkilatlarımıza, bugün burada bulunan ve bulunamayan siz dostlarımıza ve basın mensubu arkadaşlarımıza saygılarımızı ve teşekkürlerimizi sunarken, Yüce Allah’tan bu görevi Safranbolu’muza en iyi kim sunacaksa, o kişiye nasip etmesini temenni ederim."

HASAN KUL KİM?

Kahramanmaraş ili Afşin ilçesi nüfusuna kayıtlı olup, 1981 yılında Karabük ilinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Karabük’te tamamladı. 2003 yılında Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu.

Şu an Demir-çelik, inşaat ve hayvancılık sektörlerinde iş hayatını sürdürmekte olup;  evli ve dört çocuk babası.