• AK Parti Safranbolu Adayı Ali Kaya'dan Dev İçme Suyu Projesi



  • Safranbolu'ya 15 Milyon Avro'ya yeni içme suyu projesi



  • Her evden damacana kalitesinde su akacak ve her ay 150 TL tasarruf edilecek




 

AK Parti Safranbolu belediye Başkan Adayı Ali Kaya, Safranbolu’nun en büyük sorunu olan içme suyu ve şehir su şebekesinin yeni projesini açıkladı.

Safranbolu içme suyu şebeke projesi olarak adlandırdığı projenin Safranbolu’da 2050 yılına kadar içme suyu sorununu ortadan kaldıracağını ifade eden Ali Kaya, 15 Milyon Avro’ya mal olacak projenin 2 yıl içinde bitirileceğini belirterek “Safranbolulu hemşerilerimiz bu projeden sonra damacana kalitesinde içme suyuna sahip olacaklar ve evlerinde her ay 150 TL ekonomik olarak tasarruf edecekler.” Dedi.

Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) altında eş finansmanı sağlanan Safranbolu içme suyu şebeke projesi kapsamında Safranbolu Belediyesi tarafından ilçenin tüm içme suyu şebeke tasarımının gerçekleşmesine yönelik proje ile ilgili bilgiler veren AK Parti Safranbolu Adayı Ali Kaya, ilk olarak ilçenin mevcut durumu hakkında şu bilgileri verdi;

“Halihazırda Safranbolu’da içme suyu Hızar, Bulak ve Karasu Kaynakları olmak üzere üç ayrı kaynaktan sağlanmaktadır. Hızar su kaynağı ilçe merkezinin tamamına yetmekte olup, Bulak kaynağı yaz aylarında Hızar kaynağı yetersiz olduğu durumda kullanılmakta. Karasu kaynağı ise her iki kaynağın da yetersiz geldiği durumlarda kullanılıyor.

Mevcut sistemde 4 adet terfi merkezi, 7 adet depo ve 3 adet maslak ile Safranbolu su şebekesi beslenmektedir. Mevcut şebeke 1990-1995 yılları arasında inşa edilmiştir. Bunların dışında Safranbolu ilçesi için yağmursuyu projesi, Bostanbükü yerleşimi içme suyu projesi ve Safranbolu içme suyu tesisleri projesi yapımı planlanmaktadır.”

Yapmayı planladıkları Safranbolu İçme suyu ve şebeke projesi hakkında bilgiler veren Ali Kaya “Safranbolu’nun içme su ihtiyacını 2050 yılına kadar sorunsuz bir şekilde karşılayacağı hesaplanan içme suyu yeni projemiz 15 Milyon Avro’ya mal olacak. Her evden damacana kalitesinde su akacak ve her ailenin aylık ortalama 150 TL’si cebinde kalacak. Proje kapsamında Hızar su kaynağı güçlendirilecek. Yaklaşık 200 Km yeni boru hattı döşenecek ve son beş yılda döşenen, iyi durumda olan hatların dışında 1. Kademe içme suyu şebeke borularının tamamı değişecek. Ayrıca şebekede çeşitli çaplarda 21 adet basınç düşürücü vanalar kullanılması hesaplandı.” Dedi.