Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen’’Çocuklar Şehrimizi Gezerek Öğreniyor’’ proje ile 4, 8 ve 12. Sınıf öğrencilerine Safranbolu gezdirilerek tarihi bilgiler aktarıldı.

Safranbolu belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerinin rehberliğinde Safranbolu’nun tarihi mekânlarını ziyaret eden öğrenciler, proje kapsamında Hıdırlık Seyir Tepesi, Demirciler Çarşısı, Kaymakamlar Evi, İzzet Mehmet Paşa Camii, Yemeniciler Arastası ve Tarihi Çarşıyı gezdiler. Ekim ayında uygulamaya koyulan projede 200 öğrenci yaşadıkları şehrin tarihini görerek öğrenme fırsatı buldu. Yetkililerden edinilen bilgiye göre proje bu dönem için sona erdi.

Eşsiz bir değere sahip ilçemizin değerlerini çocuklarımıza aktarmak için başlattığımız "Şehrimizi Gezerek Öğreniyorum" projesini bu dönem için tamamladık ifadelerine yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şöyle devam etti ‘’ Belediyemizin rehberleri eşliğinde tarihi alanları gezdirdiğimiz 4-8 ve 12. sınıflardaki öğrencilerimize yaşadıkları şehrin tarihi güzelliklerini aktardık. Safranbolu gibi güzide bir kenti gelecek nesillere emanet etmeden önce erken yaşlardaki çocuklarımızın bu değerin farkına varmalarını sağlamaya çalıştık. Umuyorum her biri için faydalı olabilmişizdir’’dedi.

Gezi sonrası öğrencilere Tarihi Çarşı belediye binası önünde Safranbolu’ya özgü simit ve gazoz ikramları yapıldı.

Editör: Haber Merkezi