Karabük’ün tarihi ve turistik ilçesi Safranbolu’nun Esentepe ve Bağlarbaşı Mahalle sakinleri geçen sene gidiş yönünde trafiğe kapatılan yolun tekrar açılmasını bekliyorlar.

Esentepe ve Bağlarbaşı mahallesinden Kıranköy’e giden yolun gidiş yönü kapatılarak, Köyiçi mahallesinden doğru verilmesi mahalle sakinlerinin her gün tepkisini çekiyor. Mahalle muhtarlarının ve halkının imza toplayarak eski yollarının gidiş yönünde trafiğe açılmasını istemelerine rağmen aylardır bir sonuç alınamıyor.  Görevden uzaklaştırılan eski Belediye Başkanı Necdet Aksoy döneminde başlatılan ve mecburi istikamet olarak Köyiçi mahallesinden doğru dolanıp Kıranköy ve Karabük’e gitmek zorunluluğu oluşturulmuştu.

Kaymakam ve Safranbolu Kayyım Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer’den yolun gidiş yönlü trafiğe açılmasını isteyen Esentepe ve Bağlarbaşı mahalle halkı “Kıranköy’e ve Karabük’e inerken düz bir şekilde aşağı istikamette kolayca inebiliyorduk. Şimdi Köyiçi’nden verilen yoldan dolayı mahalle aralarını dolanmak zorunda kalıyoruz. Mahalle aralarındaki yollarda trafik belirli saatlerde tıkanıyor ve uzun süredir çile çekiyoruz. Yetkililer eski yolun gidiş yönünde trafiğe açılacağını defalarca söylediler ama hala aynı çileyi çekiyoruz” şeklinde görüş beyan ederek, Kaymakam ve Kayyım Belediye Başkanından en kısa sürede bu çilenin bitirilmesini istiyorlar.