Kütüphaneler Haftası Safranbolu’da düzenlenen etkinlikle kutlandı.


 
Safranbolu Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu'ndaki programa Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, 125 Jandarma Eğitim Alay Komutanı Mesut İnan, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin törende yaptığını konuşmada, “Kütüphanelerimizde yeni teknolojik imkanlar kullanılmakta. Müdürlük olarak okullarımız ve kütüphanelerimiz bu yeniliklerden nasıl faydalanır gibi çalışmaları da yapmaktayız.

Bu yıl bizleri mutlu eden olaylardan bir tanesi de sıra dışı okurlardan bir tanesinin de Safranbolu’dan olması. Yine Kütüphanelerimiz mevcut olduğu bölgenin kalkınmasında ve kültürünün yayılmasında da önemli görevler üstlenmekte. Ben bu vesile ile Kütüphaneler Haftasını kutluyor, tüm kütüphane çalışanlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, Kütüphanelerin, bilginin kaynağına direkt ulaşmak demek olduğunu söyledi.

İnternet ortamında arama motorlarına bir sual yazdığınızda binlerce bilgiyi sunuyor diyen Aksoy, “Bu bilgilerin her biri yönlendirilmiş bilgiler. Yani sizlerin hangi yönde düşünmeniz, hangi yönde hareket etmeniz gerektiğini size aktarıyor. Ve bunlar gerçekliği konusunda tartışılabilir bilgiler.

Dolayısı ile bu tür bilgilere ulaşabileceğiniz noktalar. Yani kütüphaneler asla vazgeçemeyeceğimiz başvuru odaklarımızın başında geliyor. Kütüphaneler, karşılıklı etkileşim odaklarıdır. Yani buradaki bilgiyi işlemeniz ve sonra da bu bilgiyi geri bırakmanız gerekiyor. Şu anda içerisinde olduğumuz bina inşallah yakında yenilenecek ve hem üniversite öğrencilerimizin faydalanacağı bir yer olacak hem de ilçe halk kütüphanesi olarak hizmet verecek.

Dolayısı ile kütüphanelerimiz gelişecek ve çocuklarımız daha nitelikli bilgilere ulaşacaklar. İşte bu bilgiyi hayatın daha çok içerisine sokmamız gerekir diye düşünüyorum. Bu duygularla Kütüphaneler Haftasını kutluyor, böyle güzel ve faydalı programları yapan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından en fazla kitap okuyan okurlara belge ve ödüllerinin verilmesinden sonra yağlı boya tabloların sunulduğu sergi gezildi.

Editör: Haber Merkezi