Safranbolu’da 30 Ağustos Zafer Bayramı, Pandemi nedeniyle yayınlanan yasaklar çerçevesinde çelenk töreniyle kutlandı.

Safranbolu Belediyesi, sosyal mesafe kurallarına uyarak planlanan ve Zafer Haftası’na yarışır üç filmin gösterildiği Arabalı Sinema Gösterimleriyle üç günlük bir etkinlik düzenledi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümü dolayısıyla belediye binası, ana yol ve kavşaklara Türk bayrakları astı.

Günün ilk kutlama seremonisi Misak-ı Milli ve Demokrasi Meydanı’nda, protokol eşliğinde çelenk koyma töreni ile başladı.

Safranbolu Belediyesi’ne ait bayraklarla donanmış iki araç, gün boyu marşlar eşliğinde şehrin caddelerinde gezerek miniklere Türk Bayrağı hediye etti.  Akşam ise Belediye Başkanı Elif Köse gezi aracına katılıp vatandaşları selamlayarak Zafer Bayramlarını kutladı.

Zafer Haftası’na özel planlanan ve üç gün süren arabalı sinema gösterim alanına giden Başkan Köse, Gösterim öncesi sosyal mesafe gereği klaksonlarla, bayraklarla ve marşlarla coşkuya eşlik eden vatandaşlara katılarak Çanakkale Yolun Sonu filmini izledi.

Film gösteriminin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Köse, “Bu yıl Pandemi gölgesinde geçen bir bayram kutladık. İçimizde kopan heyecanla tek yürek olup coşkuyla meydanlara akın etmek isterdik, ancak halk sağlığını korumamız gereken bu süreçte balkonlardan marşlara eşlik eden, arabalı sinema gösterimine katılarak milletimizin zafer yolundaki hikâyelerini izleyen tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.