Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Dr. Fatih Ürkmezer,in talimatı doğrultusunda, Safranbolu’da şehrin üç noktasına konulan akülü tekerlekli sandalye kullanan engelliler için "Engelli Aracı Şarj İstasyonu" vatandaşlara hizmet veriyor.

Nüfusumuzun önemli bir bölümünü teşkil eden engelli vatandaşların yaşam kalitesinin arttırılması, kendi kendine yetmeleri ve tüm imkanlardan yararlanmalarının temel öncelikleri olduğunu belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Dr. Fatih Ürkmezer,’’ Her insanın başına gelebilecek olan bu durum karşısında duyarlı olmalıyız, engelli insanlara acımak yerine, onları hayata bağlayacak davranışlarda bulunup yaşamlarını kolaylaştırarak mutlu olmalarını sağlamalıyız.’’ Şeklinde konuşan Ürkmezer sözlerine şöyle devam etti’’ Engelli Araçları için Şarj İstasyonları vatandaşlarımızın yolda kalmamaları için önemli bir uygulama, üç noktada hizmete sunduğumuz istasyonların aktif olarak kullanıldığını görmek beni memnun etti.

Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Engellilerimizin toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için desteklenmesi yalnızca devletin değil, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve toplumun diğer kesimlerinin de ortak görevidir.’’ İfadelerini kullandı.

Vatandaşlarla her zaman yakın temas halinde olan, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Dr. Fatih Ürkmezer , Toplumsal hayata , etkin ve eşit bir şekilde katılmak, engelli - engelsiz tüm bireylerin en tabii hakkı olduğunun önemine vurgu yaparak, engellilerimizi sadece özel günlerde değil yılın tüm zamanlarında yanlarında olmamız gerektiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi