Dünya Miras Kenti Safranbolu’ da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli programlarla kutlandı.


Günün ilk programı Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emekli Öğretmenler Derneğinin Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı Duruşu ve istiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Buradaki programın ardından Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Misak-ı Milli İlköğretim Okulunu ziyaret etti.

Okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya gelen Ürkmezer, böylesi kutsal bir mesleği tercih ettikleri için öğretmenlere teşekkür ederken, tüm öğretmenlere Safranbolu Belediyesi, tarafından yaptırılan hediyelerden takdim etti.

Okulda incelemelerde bulunan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, minik öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM)’de gerçekleştirilen programa geçti.

Program SAKEM Yetkilileri tarafından verilen brifing ile başladı.

SAKEM program ve etkinliklerinin anlatıldığı brifingin ardından bir konuşma yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ SAKEM tarafından verilen kursların ya da gerçekleştirilen faaliyetlerin Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Kızılay, Müftlük, KOSGEB, İŞKUR, Aile ve Sos yal Politikalar Müdürlüğü gibi kurumlarla işbirliği içerisinde sürdürüldüğünü kaydederken; “ Diğer kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliği ile faaliyetlerimizin daha da artacağını söylemek isterim.

Burada çok sayıda kurslar veriliyor, ebru’dan ney’e, yabancı dilden resim kursuna kadar. Yine ziyaret ettiğimizde görüyoruz ki ciddi anlamda da katılımcımız var. Bu tabii ki mutluluk verici bir durum. Bu anlamda sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Ürkmezer, konuşmasının sonunda Eğitim camiasının içerisinde olan herkesin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyor, görevlerinizde başarılar diliyorum şeklinde konuştu.

24 Kasım Öğretmenler Günü programları saat 19.00’da Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan program ile son bulacak.

Editör: Haber Merkezi