Safranbolu’nun tanınmış siyaset adamlarından Mustafa Özata’nın ismi CHP'den geçiyor. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde siyasi partiler aday arayışlarını hızlandırırken, Mustafa Özata’nın ismi CHP’den Safranbolu Belediye Başkan adayı olarak geçmeye başladı.

2014 Yerel Seçimlerinde MHP’den aday olan Mustafa Özata, aldığı ciddi oy oranı ile tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Siyasi kulislerde, Mustafa Özata’nın 31 Mart 2019 Yerel seçimleri için CHP ile flört halinde olduğu konuşuluyor.

Konu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Özata “Safranbolu benim bir hayalim. Safranbolu benim en büyük özlemim. Safranbolu’ya ve Safranbolulara hizmet etmek benim için asıl olandır. Siyaset köprüsünün altından sular hızlı akar ve neler getireceği belli olmaz. Halkımızın bize karşı olan teveccühü olduğu müddetçe, hizmette araç olarak gördüğümüz siyasetin içinde oluruz.” Diye konuştu.

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır ise “Bu seçimlerde iddiamızı koruyoruz. Karabük Genelinde başarıya ulaşmak için en iyi adayları belirleme çalışmalarımız sürüyor. Bugün için isimler üzerinde konuşmayacağız ama halkın isteyebileceği en isabetli adaylar ile seçime gireceğiz.” Dedi.