Safranbolu Belediyesi her ayın son Salı günü gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısını gerçekleştirdi.

Kurban Bayramı öncesi mahalle muhtarları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Elif Köse, bayram öncesi yapılan çalışmalardan bahsetti ve vatandaşların taleplerinin hızlı ve kolay çözüme ulaşması için kurdukları yeni sistem hakkındaki detayları verdi.

Nikah salonunda yapılan toplantıya Başkan Köse'nin yanı sıra Başkan Yardımcıları Halil Bakkal ile Ahmet Şahin, Belediye birim müdürleri ve Muhtarlar katıldı.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda bayram için yapılan hazırlıklar ve normalleşme döneminde kurban kesimi, bayramlaşma, mezar ziyaretleri ve hijyen konuları başta olmak üzere bilgilendirmeler yapıldı. Mezarlıkların temizlenmesi, ot biçilmesi ve yıkanması başta olmak üzere tüm kent yıkandı ve kamusal alanlar dezenfekte edildi.

Belediyenin bir ay önce uygulamaya geçirdiği “Sosyal Medya Destekli Halkla İlişkiler Programı” hakkında bilgilendirme yapan Başkan Köse, tüm vatandaşlarımızın talep ve önerilerini daha kısa sürede çözüme kavuşturmak için uygulamaya soktuğumuz programla birlikte belediyemizden isteği olan vatandaşların taleplerinin kendisi tarafından da anlık görüntülendiğini belirtt. Başkan Köse, ayrıca; “SMS ile başvuru sahibi vatandaşımız ve birimlerimizde de anında bilgilendiriliyor ve gözden kaçırmadan tüm talepler değerlendirilerek sonuca ulaştırılıyor” dedi.

Karşılıklı görüş alışverişi yapılırken mahallelilere ait talep ve şikayetler alındı ve bayram sonrası yapılacak projeler görüşüldü.

Başkan Köse, toplantı sona ermeden muhtarların Kurban Bayramını kutlayarak lokumlarını ve bayram tebrik kartlarını takdim etti.