Korumanın Başkenti Safranbolu’da her yıl 19 Ekim tarihinde kutlanan Muhtarlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Muhtarlar Günü programı Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Safranbolu Muhtarlar Derneği ve Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği tarafından çelenk sunumunu Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması takip etti.

Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Yavuz günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “ Muhtarların bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol üstlendiklerini diğer yandan çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden birisi olduğunu söyledi.

Muhtarların zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri hizmetlerin karşılığı olarak manevi haz duyduklarını kaydeden Şahin, “ Son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin muhtarlara verdiği önemin göstergesidir.

19 Ekim gününü muhtarlar günü ilan eden Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet yetkililerimize şükranlarımı sunuyor, vefat eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ragıp Tunç ise, “ Muhtarlıkların toplumumuzda çok önemli işlevleri ve yerel yönetimin temel ayaklarından biri olan, halkımız ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi görev yapan büyük bir teşkilat olduğunu söyledi”

Muhtarların Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerini kabulü ile en üst düzeyde muhatap bulduklarını ifade eden Tunç; “ Muhtarlarımız bu sayede hak ettikleri konuma ve değere kavuşmuşlar, en büyük şerefe nail olup, Ankara ile ilk defa bu kadar yakın çalışma imkânı bulmuşlardır. Yani tam anlamı ile vatandaş ile devlet arasında köprü olma işlevine kavuşmuşlardır. Bu nedenle Saın Cumhurbaşkanımıza sonsuz saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününün kutluyor, hayatını kaybeden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Burada sona eren programın ardından Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu Muhtarlar Derneği ve Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğini ziyaret etti.

Her iki ziyarette de muhtarlar ile uzun süre sohbet eden ve talep ve isteklerini dinleyen Ürkmezer, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; “Demokrasinin ilk basamağını teşkil eden muhtarların “ Millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir” dedi.

Muhtarlık müessesesinin kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğunu kaydeden Ürkmezer; “ Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte olup halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda başvuracakları ilk yer muhtarlıklarımız olduğundan çok önemli bir yer tutmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her ay 2-3 kez yurdumuzun değişik illerinden muhtarlarla bir araya gelerek, onlarla tanışma ve gündemi değerlendirme fırsatı bulması devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemi bir kez daha göstermektedir.

Bu anlamda bizlerde Safranbolu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışmaları kapsamında her ay düzenli olarak Mahalle ve Köy Muhtarları ile toplantılar düzenleyerek karşılıklı istişare içerisinde Safranbolu’ya en güzel hizmeti verme gayretindeyiz.

Ben de bu duygu ve düşüncelerle, Muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü yeniden kutlar, halkımıza hizmet yolunda gösterdikleri gayrete teşekkür ederim” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi