Batı Karadeniz'in ilk ve tek Montessori eğitim kurumu Bilgin Baykuş Safranbolu'da hizmet veriyor. İstanbul Montessori Enstitüsünde MACTE standartlarına uygun şekilde eğitimler alınarak Safranbolu'ya kazandırılan Bilgin Baykuş'ta sadece bir eğitim değil aynı zamanda bir yaşam biçimi ve hayat felsefesi çocuklarınızı karşılıyor.

Montessori yönteminin kullanılması sebebiyle Batı Karadeniz'de tek olma özelliğini taşıyan Bilgin Baykuş, çocuklarınız için alışıla gelmişin dışında bir eğitim biçimi ve kısa zamanda etkisini gösteren bir gelişim sürecini vadediyor.

Safranbolu'da iki eğitimci kadın tarafından gerçekleştirilen girişimde, Montessori yöntemi temel alınarak 2-6 yaş arası çocuklar için eşsiz imkanlar ve sıradışı bir eğitim süreci sunuluyor.

Bilgin Baykuş kurucuları işi ise şu şekilde özetliyorlar;

“Tek başıma yapabilmem için bana yardım et,
Ve nasıl yapıldığını bana göster.
Bunu benim için yapma,
Kendim yapabilirim ve yapmak isterim.”

Maria Montessori

Montessori sadece bir eğitim değil bir yaşam biçimi, hayat felsefesi. Çocuğun gelişimine, karakterine, ruhuna tüm kapıları açan sabırla yürünmesi gereken bir yol. Montessori yönteminin en belirgin özelliği özgüveni ve bağımsız çalışmayı ön plana çıkarması, çocuğa kendi yapacağı işi seçip kendi ritmine uygun bir şekilde ilerleme imkanı vermesidir. Her şeyden önce, çocuk erişkin olma yolunda ilerleyen bir varlık olarak değil, erişkinlerin eşlik ettiği, saygı duyulan müstakil bir şahsiyet olarak görülür.

Montessori felsefesi çerçevesinde “çocuğa saygı” temelli bakış açısıyla kurumumuz Eylül 2018 de açıldı. Büyüklükleri 55-65-70 metrekare olan 3 sınıfımız mevcuttur. Sınıflarımızdaki hazırlanmış çevre oluşturulurken çocuğun gelişim özellikleri, doğasında var olan eğilimleri, duyarlılık dönemleri yol gösterici olmuştur. Bu çevre, hem çocuğun doğal gelişimine katkıda bulunur hem de çocuk için küçük bir topluluk anlamına gelir. Bu topluluk içinde çocuk başkalarıyla beraber yaşamayı ve bir grup içinde sorumluluk almayı öğrenir. Okulumuzdaki çevre tıpkı gerçek bir toplumda uygulanan organizasyonu yansıtır. Özel olarak hazırlanmış materyaller bu konuda yardımcı olmak içindir.

Eğitmenlerimiz Montessori Institute for Teacher Education (MITE) programının Türkiye’deki tek temsilcisi olan İstanbul Montessori Enstitüsünde MACTE (Montessori Accreditation Council for Teacher Education) standartlarına uygun kapsamda 326 saat eğitim almıştır. Batı Karadeniz’de bu eğitimle açılan ilk ve tek kurumuz.

Her sınıfta iki rehberimiz mevcut ve birincil görevleri çocuklarımızı tanımaya çalışmak. Güçlü, zayıf yönleri, ilgi alanları, öğrenme hızları gibi kişisel özelliklerini keşfedip onlara rehberlik edebilmek amacındayız.

600 metrekarelik bahçemiz ise bizim en kıymetli sınıfımız. Maviyi gökyüzüne bakarak, yeşili ektiğimiz bitkilerde, sarıyı kırmızıyı sonbaharda dökülen yapraklarımızla öğreniyoruz.
İngilizce, müzik, resim gibi branş derslerimizdeki hedefimiz ise çocuklarımızda merak uyandırabilmek. Çünkü zihnimizdeki en kalıcı bilgiler merak ederek öğrendiklerimiz.

Çocuklarımızın en duyarlı oldukları dönem 2-6 yaş aralığıdır. Bu hassasiyetle ve iki anne olarak kendi çocuklarımız vesilesiyle çok isteyerek açtık okulumuzu. Çocuklar için yapılan her şey güzel çünkü çocuklarımız çok güzel. Hayatın en keyifli yolculuğunu birlikte yürümek için sizleri de "Bilgin Baykuş'a" bekliyoruz.

Bilgin Baykuş ve Montessori hakkında daha fazla bilgi için;

Adres: :Atatürk Mah. Sağlık Sokak No :54/1 Safranbolu

Telefon: 0(555) 025 78 08

Editör: Haber Merkezi