12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeni ile Safranbolu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından bir program düzenlendi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı J. Albay İsa Çakmak, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Emin Oktay Aydoğdu, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kuran Tilaveti ile başlayan program ilçe Milli Eğiti Müdürü Hasan Gümüş’ün günün anlam ve önemini anlatan konuşması ile devam etti.

Gümüş, bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşıyorsak, bunu İstiklal Mücadelemizin ölümsüz destanı İstiklal Marşımızı yazdıran ruha, canı pahasına bu topakları vatan yapan ve koruyan atalarımıza, bu gün ise 15 Temmuzda canını ortaya koyan aziz milletimize borçluyuz.

Bu mücadelede ülkemiz her geçen gün daha da büyüyerek ve güçlenerek yükselmekte Şehitlerimize, gazilerimize karşı olan sorumluluğunu yerine getirmektedir. İnanıyoruz ki, milletimizi meydana getiren bireyler olarak her birimiz bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu, gönül birliğini ilelebet muhafaza edeceğiz.

Bu duygularla, Vatan uğruna Şehit düşen ecdadımız bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da söylediği gibi Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

Konuşmanın ardından İstiklal Mücadelemizi, İstiklal Marşımızı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan şiirler okundu.

Okul öğrencilerinin hazırladığı Ordunun Duası ve Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden notaya dökülen eserlerin okunması programa katılanlar tarafından büyük beğeni ile izlenirken, program sonunda Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ve diğer protokol üyeleri öğrencileri tebrik ettiler.

Editör: Haber Merkezi