SAFRANBOLU BELEDİYESİ, İMAR UYGUNSUZLUĞU NEDENİYLE İŞYERLERİNE SERT YAPTIRIMLAR UYGULAMAYA ÇALIŞIRKEN KENDİ ELİ İLE YAPTIĞI KAÇAK YAPI 2 MİLYON TL RANT DOĞURDU

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un görevden alınmasının ardından başlayan imar tartışmaları bir türlü dinmiyor.

Safranbolu Belediyesine Kayyum olarak atanan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, şikayete söz konusu olan iş yerlerine ve konutlara karşı imar uygunsuzluğundan dolayı sert yaptırımlar uygulaması gündemden düşmüyor.

Safranbolu Belediyesi İmar Müdürlüğü'nün sürekli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gönderdiği dosyaların yanı sıra, adeta yapılan uygulamalarla halkı tedirgin ettiğinden Belediye Başkan Vekili Ürkmezer, belediyecilik ve imar yasalarını bizzat öğrenmeye çalışıyor.

Şikayete söz konusu bazı ticarethaneler ve binalar üzerinde imar uygunsuzluğu nedeniyle sert yaptırımlar uygulamaya çalışılırken, belediyenin kendi eli ile Misakı Milli Meydanındaki anıtın üstündeki park alanına Necdet Aksoy'un zamanında yapılan imarsız ve iskansız kaçak yapı, geçtiğimiz yıllarda bir müstecire 29 yıllığına verilerek kafeterya olarak işletmeye açılmıştı.

Vatandaşların yeşil alan olarak ilan edildiği için terk ettiği arsalar üzerine belediye eli ile yapılan kaçak yapı hakkında şu ana kadar hiçbir işlem yapılmazken, aynı kaçak yapıda işletilen kafeteryanın 2 Milyon TL’ye el değiştirdiği ifade ediliyor.

Safranbolu'da imar konusunda kapsamlı incelemeler ve sert yaptırımların uygulanmaya devam ediyor. Adeta biri veya birilerine rant kapısı açan bu ve benzeri belediye izni yada eliyle yapılan kaçak yapılar hakkında Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer'in neden sessiz kaldığı ise merak ediliyor.
Editör: Haber Merkezi