8 Mart Dünya Kadınlar Günü neden ile Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezinde bir sergi açıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Eşi Miray Ürkmezer, katkı veren Safranbolulu hanımlar ve Şehit Ailelerinin de katıldığı sergide 200 yılı aşkın kıyafet ve günlük hayatta kullanılan ev eşyaları yer aldı.

Oldukça ilgi çeken ve katılımın yoğun olduğu serginin açılış konuşmasını yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Safranbolu’muzun kadın kültürünü, kadim kültürünü yansıtan bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyuyorum.

Bu gün burada sizlerle birlikte her zaman kültür ve ticaret merkezi olmuş Safranbolu’da, Safranbolu’muzun kültürünü yansıtan ve kadının önemini ortaya koyan birbirinden değerli eserlerden oluşan bir sergide birlikteyiz” diye konuştu.

Serginin hem geçmişi yâd etme hem de geleceğe ışıt tutması anlamında faydalı olacağını düşündüğünü kaydeden Ürkmezer; “ Sergide Kaymakamlık ve Belediyemizin değerli kadın çalışanların da emekleri var.

Ancak burada en büyük emek, kendi sandıklarında tuttukları, evlerinde hatıra olarak, misafirlerine gösterdikleri, gelecek kuşaklar emanet edecekleri bu değerli eşyaları bu gün burada hem gün yüzüne çıkaran hem bizlerle paylaşan hanımefendiler var. Onlara teşekkür ediyorum.

Değerli hanımefendiler, her zaman söylüyoruz; bizler Safranbolu gibi her daim kültürün beşiği olmuş bir kentte yaşamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Elbette ki bir kültür medeniyetini tek başına ilerletmek imkânsız. En iyi ya da en kötü günlerimizde de birlikte olacağız, beraber olacağız. Bizler geçmişte de kadın erkek hep birlikte mücadele ettik. Bu birlikteli sayesinde bu günlere geldik ve geleceğe umutla bakıyoruz” dedi.

Bizi biz yapan değerleri hep birlikte oluşturduysak yine hep birlikte yaşatmaya devem edeceğiz diyerek konuşmasını sürdüren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Nasıl ki büyük Türk Milletinin bu güne gelmesinde siz değerli Türk Kadınları ile çoluk çocuk hep birlikte olduysak inşallah bundan sonra da birlikte olup, biz olup etrafımızdaki bunca mücadeleden başarı ile çıkacağız ve Büyük Türk Milletinin, Türkiye Cumhuriyetinin hak ettiği yere birlikte kavuşturacağız. Bununla birlikte kültürümüzü de siz değerli hanımefendilerin bu birbirinden değerli eserleri ile anlatı ve hikâyeleri ile geleceğe aktarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ürkmezer konuşmasını sonunda; “Yine bu gün bizlerle birlikte olan Şehit Ailelerimiz de var. Ben hepinse ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cennet Vatanımız için canlarını seve seve feda eden Şehitlerimize bir kez daha minnetlerimizi sunuyor mekânlarının Cennet olmasını niyaz ediyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu vesile ile bu uğurda katkı ve emek veren herkese teşekkür ediyor, sergimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından açılışı yapılan sergideki eserler büyük beğeni ve ilgi toplarken, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ve eşi Miray Ürkmezer sergiye katılanlar ve katkı sağlayanlar ile teker teker ilgilendiler.

Editör: Haber Merkezi