Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında vatandaşlara 6 bin adet Ihlamur, Servi, Fıstık Çamı, Ceviz fidanı dağıtıldı. Vatandaşların ilgisi gözlerden kaçmadı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’inde katıldığı fidan dağıtım etkinliğinde konuşan Orman İşletme Müdürü Gürol Basri Altunay “Amacımız, insanlara ağaç sevgisini daha fazla aşılamak, bilinçsizce ormanları yok etmek değil, fidan dikerek ormanlarımızı daha da güzel hale getirmek” diye konuştu.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ise, İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 6 bin adet fidan dağıtıldığını kaydederken, “ Yaklaşık 4 ay önce 4 bin adet fidan halkımıza dağıtılmıştı. Bu gün yine Servi, ceviz, fıstık çamı, ıhlamur fidanları dağıtılıyor.

Vatandaşlarımızın, özellikle gençlerimizin fidan dağıtımına ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor. Malumunuz üzere Sayın Cumhurbaşkanımız da ağaçlanmanın önemine her fırsatta dikkat çekiyor. Safranbolu’muz sadece kültürel varlıkları ile değil yeşili, muhteşem doğasıyla da gözde bir kent.

Yine çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Orman İşletme Müdürlüğüne bu anlamlı çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi

Editör: Haber Merkezi