Safranbolu'da 'Kültürel Miras ve Korumacılık' ana temasıyla bu yıl 18.’si düzenlenen 'Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali', festival meşalesinin yakılmasıyla başladı.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na Safranbolu Belediye ve Festival Komite Başkanı Fatih Ürkmezer tarafından çelenk sunumuyla başlayan festival, kortej yürüyüşü ile devam etti. Köyiçi Meydanı’ndan Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’na kadar Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin, İl genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen ile Anta Toros, Engin Çağlar, Devlet Devrim ve Nilifer Aydan gibi bazı Yeşilçam oyuncularının da katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Festival alanında konuşan Safranbolu Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Fatih Ürkmezer, festivalde emeği olan ve katkı veren herekse teşekkür etti.

Festivali 18 yıl önce başlatılan insanların bugün gurur duyduğunu belirten Ürkmezer, “Safranbolu hem Türkiye'de hem de dünyada önemli bir değer ve marka. Safranbolu'nun bu güne gelmesinde herkesin emeği var. Safranbolu'da insanlarda koruma bilinci olmasaydı ne ilçe bu hale gelirdi ne belgesel film festivali yaşayabilirdi nede UNESCO Safranbolu'yu kültürel miras olarak kabul ederdi. Safranbolu'nun geçmişten bu güne ve geleceğe olan yolculuğunda bizler sadece katkıda bulunuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Ürkmezer, Yeşilçam sanatçıları ile birlikte festivalin meşalesini yaktı. Etkinlikler kapsamında Türk Sinemasının 100. Yılı "Gala Film Gösterimi" yapıldı.

Editör: Haber Merkezi