Karabük'ün Safranbolu ilçesinde engellilerin kullandığı elektrikli araçlar için şehrin üç noktasına "engelli aracı şarj istasyonu" yerleştirildi.

Safranbolu'nun en işlek yerleri olan Misak-ı Milli Meydanı, Tarihi Çarşı Kazadağlı Meydanı ve Devlet Hastanesine konulan istasyonlarda engelliler ücretsiz olarak araçlarını şarj edebilecek. Misak-ı Milli Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte gazetecilere açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Ürkmezer, yapılan işlerin devletin bir hizmeti olduğunu, bundan sonra da daha iyi hizmet vermek için çalışacaklarını söyledi.

Belediye olarak bütün vatandaşlara hizmet ettiklerini kaydeden Ürkmezer, "Dünya Miras Kenti Safranbolu'da olmayan engellilerin araçları için şarj istasyonu eksikliğini gördük. Şu an 3 tane şarj istasyonunu ilçemize kazandırdık. Kaymakamlık ve belediyedeki arkadaşlarla beraber çalışmalarımızda bütün vatandaşlarımızın en iyi hizmeti alması gerektiğine inanıyoruz. Bu da bu doğrultuda amaçlanmış bir çalışma. İnşallah bundan sonraki çalışmalarda da bütün binalarımızın, kaldırımlarımızın, yapacağımız bütün yerlerin engellilere yönelik en iyi hizmet olmasına dönük çalışmalarımız sürecek" diye konuştu.

Daha önce elektrikli engelli araçlarının yolda kalması nedeniyle zorluk çektiklerini söyleyen engelliler ise yapılan bu hizmetten dolayı Ürkemez’e teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi