Safranbolu’da Eğitime Alınması Planlanan Okullar İle İlgili Toplantı Safranbolu Kaymakamlığı Toplantı Salonunda Yapıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer Başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse İle Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Küçükyılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Çorbacı, İl özel idare Yatırım – İnşaat Müdürü Fatih Garip, Belediye İmar Müdür V. Deniz Şahin Çebi katıldı.

Safranbolu’da yapılması planlanan bazı okullar hakkında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri Köse ve Gümüş’ten bilgi alan Ürkmezer; “ Eğitime dolayısı ile çocuklarımıza çok önem veriyoruz. Devletimiz konu ile alakalı büyük yatırımlar yapmakta, yeni projeler üretmektedir. Bu kapsamda bizlerde Safranbolu olarak üzerimize düşen görevin bilincindeyiz” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıda Kanuni Ortaokulu ile ilgili çalışmanın proje aşamasında olduğunu kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “ Barış Mahallemizde bulunan okullar bölgesinde yapımı düşünülen okulların planlamasını gerçekleştirdik.

Bununla birlikte hayırsever hemşerimiz Ali Baltacı beyefendi tarafından yaptırılacak olan İlk Öğretim Okulu konusunda da görüş alış verişinde bulunduk” diye konuştu.

Safranbolu’da eğitime yalnızca mülki idarelerin değil ailelerinde önem vermesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Ürkmezer; “ Elbette bu Safranbolu’ya dolayısı ile bölgeye eğitimde önemli başarılar getiriyor. Bu vesile ile ilçemizde başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere, eğitime destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi