31 Mart Yerel Seçimlerine iki hafta gibi bir süre kaldı ve partiler seçim çalışmalarına da son hızla devam ederken, ilçelerdeki gerginlikler tansiyonu zaman zaman yükseltiyor.

19 Mart Salı günü Safranbolu ve Yenice'de miting yapmaya gelecek olan CHP Yalova Eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Eski Adayı Muharrem İnce'nin pankartı Safranbolu'da AK Partililer tarafından indirildi.

Safranbolu eski çarşıya inerken Bartın yol ayrımındaki kavşağa Muharrem İnce'nin önümüzdeki Salı günü yapacağı mitingin duyurusu ile ilgili pankartı yasak olmasına rağmen CHP'liler asınca, AK Partililer de ilçe seçim kuruluna itiraz etti ve pankartın kaldırılma kararı verildi.

Fakat kolluk kuvvetlerinin pankartı indirmesi beklenmeden AK Partililer kendi seçim minibüslerinin üzerine çıkıp CHP'lilerin pankartını indirdiler. Pankartı indirirken ve indirildikten sonra alkışlamalar, bilinmeyen bir kişi tarafından cep telefonu ile videoya alındı ve şimdi bu video sosyal medya ile whatsApp aracılığı ile dağıtılıyor.

Videoyu izleyen CHP'liler, AK Partililerin pankartlarını indirmelerine ve arkalarından alkışlamalarına büyük tepki gösterdiler.

CHP İLÇE BAŞKANI "YAPILAN YANLIŞ"

CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar konuyla ilgili Karabük Net Haber'e bir açıklama yaparak şunları söyledi;

"Pankartları Safranbolu'nun çeşitli yerlerine asmakla görevli olan arkadaşlarımız yasak olan yere de bilmeden pankart asmışlar. Seçim kurulu pankartımızın indirilmesi kararını aldı ve biz de görevliler indirsin tamam dedik. Ama polis veya zabıta beklenmeden AKP'liler pankartımızı indirip yere atıyorlar ve ardından alkışlıyorlar. Aynı olayı biz yapsak acaba ne olur?"

CHP İL BAŞKANI "SAĞDUYULU HAREKET EDECEĞİZ"

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır ise gerginlik oluşmaya başlayınca, partililerini sağduyuya davet etti ve "Evet yasak olan yere asılmış pankartımız ama AKP'lilerin de Saddam'ın heykelini indirir gibi bu tür bir şekilde pankartımızı indirmeleri yanlış. Bizim partililerimiz indirilme kararı verilen hiç bir AKP pankartına el sürmüyor, sürmez de. O pankartı indirme görevi AKP'lilerin değil, yetkili kolluk kuvvetlerinindir. Olay sonrası tansiyonlar yükselince AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ile görüştüm ve yapılanın doğru olmadığını kendisi de ifade ederek, bir daha böyle bir olayın yaşanmayacağını bize söyledi. Adayımız Elif Köse'ye gönül verenler ve partililerimiz asla bu tür tahriklere gelmemelidir." diye konuştu.

SAFRANBOLU ESKİ ÇARŞI'DA SİYASİ PANKART VE POSTERLER UZUN YILLARDIR YASAK

Tarihi ve turistik Safranbolu Eski Çarşı mevki uzun yıllardır seçimlerde siyasi partilerin pankart, poster, afiş asması yönünden alınan ortak bir kararla yasaklanmıştı. Alınan bu yasak 31 Mart yerel Seçimlerinde de geçerli.