31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde CHP-İYİ Parti Millet İttifakı çatısında yurt genelinde birçok il ve ilçe de seçime girdi.

AK Parti – MHP’nin Cumhur İttifakı ile CHP ve İYİ Parti’nin Millet İttifakı oluşumu Karabük il genelinde şu ana kadar gerçekleşmemişti.

Seçimlere iki aydan kısa bir süre kala Safranbolu’da CHP – İYİ Parti ittifakının oluşması yeniden canlandı. Her iki partinin il ve ilçe teşkilatlarının görüşmeleri sonrasında, CHP’den Elif Köse’nin adaylığının devamı noktasında prensipte anlaşıldığı, İYİ Parti Adayı Mustafa Özata’nın da adaylıktan çekileceği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; CHP İl Başkanı Abdullah Çakır ile İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Aksoy’un başkanlığında Safranbolu İlçe Teşkilatlarının ittifak oluşumunda anlaşma sağladığı ve teşkilatların CHP Adayı Elif Köse’nin adaylığında, İYİ Parti Safranbolu ilçe Başkanı Bilal Aslan’ın da Başkan Yardımcılığı adaylığında karara varıldığı belirtilirken, Belediye Meclis Üyesi listesinin de karma yapılacağı öğrenildi.

Teşkilatların anlaşmaları, Parti Genel Merkezlerine iletildi ve şimdi karar CHP ile İYİ Parti Genel Merkezinde olduğu belirtilirken, önümüzdeki hafta başı teşkilatların anlaşmaları doğrultusunda Genel Merkezlerden de karar çıkmasının beklendiği ifade ediliyor.

MUSTAFA ÖZATA “HALK NE İSTİYORSA ONA UYMAK LAZIM”

İYİ Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Özata, Safranbolu’da Millet İttifakının tekrar canlanması ile ilgili Karabük Net Haber’e şu açıklamalarda bulundu;

“Safranbolu’da halk ittifak beklentisi içine girmiş. Parti yetkilileri, halkın beklentisini görmemezlikten gelip ‘anlaşamadık’ derse, halk da bunun hesabını sorar. Ben 5 aydır hep ittifaktan yana olduğumu belirttim ve ittifakın oluşabilmesi için mücadele verdim. Kendi şahsıma hiçbir beklentim yok ve olamazda. Halk ne istiyorsa o yönde hareket etmek lazım. Her iki partinin teşkilat yöneticileri görüşmelerini yapıyor ve sonuca varmaya çalışıyor. Alınacak her türlü karara saygılıyım.”  
Editör: Haber Merkezi