Kaymakamlık toplantı salonunda "Bağımlılıkla İle Mücadele’’ toplantısı gerçekleşti.

Yapılan toplantıda her türlü bağımlılığın bir hastalık olduğu ve kişilere, topluma zararının mutlaka olacağı ancak bunların içinde uyuşturucu kullanımı ile tütün ve tütün mamullerinin özellikle sigara kullanımıyla ilgili mücadelenin Safranbolu’da başlatıldığı açıklandı.

İlgili mevcut kanun ve düzenlemelere göre en üst düzeyde taviz vermeden İlçede yakalanan başarılı pozisyonun kesintiye uğramadan sürekliliğinin sağlanabilmesi amacıyla bütün devlet kurumu ve kuruluşların sivil toplum örgütleri ayrıca basının da desteği ile sağlanması kararı alındı.

Toplantıya Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ‘in yanı sıra İlgili kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldı.

Bağımlılıktan uzak nesiller için bir araya geldiklerini kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Eğitim, bağımlılıkla mücadelenin önemli bir ayağıdır, bağımlılık toplumsal bir mesele, özellikle çocuk ve gençlerimizin korunması, onların bağımlılık tehlikesinden uzak tutmak için daha fazla farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar yapacaklarına dikkat çekti.

Ürkmezer konuşmasında,’’Genç nesillerin hayatlarına dokunarak, onları tehlikelerden nasıl koruyacağımıza ve bağımlılıkla mücadele ederek gençlerimizi, ülkemizi ileri taşıyacak fikirler geliştirmeye nasıl motive edeceğimize yoğunlaşacağız.

İlgili kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin yanı sıra, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile beraber başta sigara olmak üzere her türlü kötü alışkanlık ve bağımlılıkla mücadele konusunda, Safranbolu’da çok yönlü çalışmalar yürüteceğiz. Özellikle son yıllarda kullanım yaşı oldukça aşağılara kadar inen uyuşturucu ve sigara bağımlılığı ile ilgili mücadele vermeye devam edeceğiz.’’ Şeklinde konuştu.

Ürkmezer , Kaymakamlık koordinesinde, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde yürütülen projelerle başta aileler ve gençler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarına dikkat çekti.

Bağımlılıkla mücadele konusunda sadece güvenlik güçlerine, ilgili kamu kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine değil, herkese büyük görevler düştüğünün üzerinde durdu.

Editör: Haber Merkezi