Safranbolu’da 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük bir coşku ile kutlandı.

Sabah saatlerinde resmî törenlerle başlayan kutlamalar, saat 19:45'te Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nden Misak-ı Milli Demokrasi Meydanına kadar olan fener alayı ile devam etti. Buradaki coşkulu kalabalık ile özellikle gençlerin ve çocukların Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'ye yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı.

Meydandaki program ise Belediye Başkanı Elif Köse’nin selamlama konuşması ile başladı. 

Başkan Köse konuşmasında, “Ecdadımızın verdiği zorlu mücadeleyi yeni nesillere anlatabilmemiz, zihinlerde taze tutarak; bu günümüzü ona göre yaşayıp, yarınımızı da ona göre inşa edebilmemiz için belirlenen milli bayram günlerinden birini idrak etmekteyiz; kutlu olsun!

Şunun altını çizerek belirtmek isterim ki; biz her güne bahsettiğim sorumlulukla uyanıp, her işimizi ona göre icra ediyoruz. Biz arkamıza Türk bayrağını boş yere asmadık. Yüzümüzü çevirdiğimiz her yöne Atatürk tablosunu boş yere koymadık... Emperyalist batılılar; Türklerin Hunlardan itibaren devamlı silah başında bulunan ve ülke sınırlarını koruyan bir orduya sahip olduklarını unutup, binlerce yıllık Türk varlığını yok etme çabasıyla; Türk Kurtuluş Mücadelesi devam ederken Sevr Antlaşması'nı imzaladılar. 

Aslında, Türklerin güçlü ordulara sahip olmaları nedeniyle güçlü devletler kurduklarını; Ergenekon'dan, Malazgirt'ten biliyor olmaları gerekirdi...

İşte Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve yüce Türk milleti, onlara unuttukları gerçeği hatırlattılar ve Lozan Antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedini ortaya koydular.

Bu hafta yaşadığım duygu yoğunluğunu, sizlere hangi cümlelerle aktarabilirim; inanın seçemiyorum. Öyle bir yürek koymuşlar ki ortaya, öyle bir inanç, öyle bir azim var ki; kendimi onların yanında, cephede hissetmeye çalıştım...

Biz, onlara çok şey borçluyuz... Milli Mücadele'yi komuta eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, onun ruhuna ortak olan silah arkadaşlarına ve yüce milletimize...

Devlet makamlarından birinin başına halkın seçimiyle gelmek en büyük mutluluğum, o makamda ecdadıma duyduğum vefa ile hizmet etmek ise en önemli şükür sebebimdir. Bu günü sizlerle birlik içinde kutlamanın benim için ne kadar değerli olduğunu ayrıca belirtmek isterim. Var olun...” ifadelerine yer verdi. 

Konuşmanın ardından Safranbolu Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri, İstiklal Marşımızı şiir ve işaret dili ile okudu. Daha sonra Safranbolu Türk Halk Müziği Topluluğu ve Safranbolu Kültür ve Turizm Derneği Türk Sanat Müziği Korosu konser verdi. 

Program, Orhan Demirağ’ın solo konseri ile son buldu. Meydanı hınca hınç dolduran muhteşem kalabalık, gece boyunca söylenen şarkılara eşlik etti.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, tüm Safranbolululara bayrama gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi