Safranbolu belediye Başkanı Elif Köse, tarihi çarşı bölgesinde ses sistemi kullanılarak canlı müzik yapılmasını yasakladı


 

Çiçeği burnunda Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse çok tartışılacak bir karara imza attı

“Tarihi Çarşı Esnafımızın Dikkatine” denilerek yapılan duyuruda, Safranbolu’ya her yıl gelen yüz binlerce yerli ve yabancı turistin yüksek sesli müzikten rahatsız olduklarını öne sürerek, canlı müziklerin ses sistemi yapılmadan olabileceği vurgulandı.

İşte Safranbolu Belediyesi tarafından tarihi çarşı bölgesini kapsayan ve çok tartışılacak kararı;

“Dünya Mirası ve en çok merak edilen kentler arasında yer alan Safranbolu’muz her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırlamakta.

Görevimiz ilçemizi ziyaret eden ve ülkelerinde bizleri anlatan misafirlerimize Safranbolu’nun güzelliklerini anlatmak ve yaşatmak, Safranbolu insanının misafirperverliğini hissettirmektir.

Bu sebepten dolayı bazı işletmelerimizde yapılan yüksek sesli müziğin misafirlerimizi rahatsız ettiği anlaşılmaktadır. Gürültü kirliliğinin önüne geçebilmek için esnafımızın açık alanda ve kapalı mekânlarda ses sistemi kullanmamaları gerekmektedir.

Bu karara uymayan işletmelere yasal uyarı ve para cezası uygulanacaktır.”

Başkan Köse'nin bu kararı Tarihi Eski Çarşı esnafları arasında tepkilere neden olurken, bu karar alınırken eski çarşı esnafının da düşüncelerine başvurulmasının daha demokratik olabileceği vurgulanıyor.
Editör: Haber Merkezi