Safranbolu Belediyesi tarafından sokak kedileri için özel olarak yapılan barınaklar kentin çeşitli Mahallelerine yerleştiriliyor.

Safranbolu Belediyesinin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan uygulama, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer tarafından hayata geçirildi. Safranbolu Belediyesi tarafından kendi marangozhanesinde yapılan kedi evleri, Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından Mahallere yerleştiriliyor.

Sokak hayvanlarının kışın soğuktan yazın aşırı sıcaktan korunması için kedi evi projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlere yer verdi "Sokak hayvanlarımızı sahipsiz bırakmıyoruz. Belediyemiz bu konuda oldukça hassas. Sokak hayvanları aşırı sıcak ve soğuk havalarda barınacak yer bulamıyor. Sokak hayvanları da bize emanet, sahipsiz değiller.

Hayvanların hem çevreye zarar vermesini önlemek hem tabiat şartlarından zarar görmesini önlemek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Hiçbir ücret alınmadan yapılan kedi evlerini vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda mahalle aralarına yerleştiriyoruz’’dedi. Ürkmezer "Bu projemizle hem kalplerimiz ısınsın hem de başka kurumlara ve bireylere esin kaynağı sunarak tüylü dostlarımızı ısıtalım" ifadelerine yer verdi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre Mahallesine kedi evi isteyen vatandaşların Safranbolu Belediyesi Beyaz Masaya müracaat etmeleri gerekmektedir denildi.