Safranbolu şehir mezarlığının içler acısı durumu vatandaşların bir hayli şikayetçi olmasına neden oluyor.

Ahirete göçmüş yakınlarının mezarlarını ziyarete için Safranbolu şehir mezarlığına giden vatandaşlar, mezarlığın girişindeki mezarlıklar müdürlüğü binası ile etrafının bakımlı ve temiz olmasına rağmen mezarlığın içlerine doğru bakımsız hali görenler şaşkınlığa uğruyor.

Karabük Net Haber’in WhatsApp ihbar hattına çektikleri fotoğrafları ve şikayetleri atan vatandaşlar, şehir mezarlığının ne kadar içler acısı durumda olduğunu adeta sergiliyorlar.

MEZARLAR KÖPEKLER TARAFINDAN EŞELENMİŞ

Sahipsiz sokak köpeklerinin yuvası haline gelen Safranbolu Şehir Mezarlığında, mezarların üzerinde yatan köpekler dikkati çekerken, yine köpekler tarafından üstleri ile yanlarının eşelenmiş mezarlar “Bu mezarlık sahipsiz mi?” dedirtiyor.

HALK SAFRANBOLU BELEDİYESİNE ŞİKAYETLERİNİ İLETİYOR  

Karabük Net Haber’in WhatssApp ihbar hattına fotoğraf gönderen vatandaşlar, Safranbolu Belediyesini de arayarak şikayetlerini dile getirdiklerini belirtiyorlar.

“Mezarlığın girişi gayet düzenli ve temiz ama içeriye doğru girdikçe, akan sular, ağzına kadar dolmuş çöp konteynırları, mezarların üzerinde yatan sokak köpekleri üzücü görüntüler ortaya koyuyor. Hele hele sanırız köpekler tarafından sağı solu ve üstü eşelenmiş mezarların o halleri bir hayli düşündürücü. Mezarlığı girişinde bulunan mezarlıklar müdürlüğü binasındaki çalışanlar bu durumları hiç mi görmüyorlar. Şehrin ortasında bulunan adeta sahipsiz kalmış bir şehir mezarlığına sahibiz.” Şeklinde ifadeler kullanan vatandaşlar Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin bir an önce bu duruma el atmasını istiyorlar.

ELİF KÖSE “HEMEN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

Vatandaşların bu şikayetleri karşısında duyarsız kalmayan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Mezarlıklar Müdürlüğündeki eksikliklerin giderileceğini ve şehir mezarlığındaki üzücü görüntüler ile ilgili gerekli çalışmaların hızla yapılacağını ifade etti.

Başkan Köse, ayrıca uzun yıllardan bu yana gelen aksaklıkların bir anda giderilemeyeceğini ifade ederek “Eskiden bu yana gelen aksaklıkların giderilmesi ile ilgili yapacağımız hizmetler noktasında kimsenin şüphesi olmasın. Halkımızın şimdilik anlayışına sığınıyoruz.” Dedi.

 

Karabük Net Haber
WhatsApp İhbar Hattı: 03704129998