Safranbolu’da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının önde gelenlerinde yaşanan son günlerdeki duyarsızlıklar pes dedirtiyor.

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Şoförler Odası Yöneticilerinin son günlerde yaptıkları duyarsızlıklar vatandaşa ‘Bu Odalar Ne İş Yapıyor?’ sorusunu sorduruyor.

AHİLİK KUTLAMALARINDA YOKTULAR

Ülke genelinde her Yıl Eylül’ün üçüncü haftası, Ahilik Kültürü Haftası olarak kutlanıyor. İlimizde de Ahilik haftası, geleneksel olarak Safranbolu eski çarşıda yapılan çeşitli etkinliklerle kutlanır.

Bu sene yine Safranbolu eski çarşıda gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamalarına Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner ile yine Safranbolu Şoförler Odası Başkanı Mehmet Deniz ev sahibi olmalarına rağmen katılmadılar.

Safranbolu esnaflarını temsil eden Oda başkanları, kutlama etkinliklerine katılmadıkları gibi Vali Bey başta olmak üzere, Karabük protokolünün neredeyse tamamının katıldığı kutlama etkinliklerinin zayıf bir şekilde geçmesine neden oldular.

Safranbolu’nun Esnaf Odası ile Şoförler Odası Başkanlığını çeyrek asırdır yürüten Muammer Dumaner ile Mehmet Deniz’in bu etkinliklere katılmamalarına neden olarak da Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen’in katılımı gösteriliyor.

Kendi seçtikleri Birlik Başkanı Nurettin Tümen’in katıldı diye Ahilik Haftasına ev sahibi olarak katılmayan Dumaner ile Deniz kendi üyeleri tarafından tepki gördü.

“20-25 Yılı aşkındır oda başkanlıkları yapan Muammer Dumaner ile Mehmet Deniz’in koltuk hırsı adeta yaşam tarzları olmuş. Kendi seçtikleri Esnaf Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen’i her nedense daha sonra istemeyen Dumaner ve Deniz örümcek kafalılık yapıyorlar. Artık bu örümcek kafalıların değişmesi lazım.” Şeklinde ifadeler kullanan Safranbolu esnafı ve şoförü kendi başkanlarına tepki gösterdiler.

Her yıl Safranbolu Eski Çarşı’da yapılan Ahilik Haftası kutlamalarının ev sahibi olan Safranbolu Esnaf Odası ile Şoförler Odası Başkanlarının bu tavrı Karabük ve Safranbolu protokolü tarafından da ayıplandı.

Üst düzey bazı protokol üyeleri “Muammer Dumaner ile Mehmet Deniz Başkanların yaptıkları çok ayıp. Ev sahibi olan bu iki başkanın şahsi kinleri, Safranbolu’nun ve üyelerinin önüne geçmiştir. Bu zihniyete sahip kişiler artık varlıklarını sürdüremiyorlar.” diyerek, düşüncelerini aktardılar.

Karabük Ticaret İl Müdürlüğünün ise yaşanan bu ayıbı izah edemediği ve zor duruma düştüğü de belirtiliyor.

Ahilik haftası kutlamalarında yaşanan bu ayıbın üzerine Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen “Ev sahibi olarak her iki odamızın başkanlarının katılım sağlamamaları ve kutlama etkinliklerini yeterince organize etmemeleri bizi üzmüştür. Biz de bundan sonra yapılacak olan Ahilik Haftası Kutlamalarının organizasyonunu Birlik olarak daha görkemli bir şekilde kendimiz yaparız.” Dedi

SAFRANBOLU TSO YÖNETİCİLERİ DE ADETA UYUYOR

Safranbolu’da gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamalarındaki bu rezaletin hemen ardından Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası da adeta bir ayıba imza attı.

Ankara’da bu yıl ikincisi yapılan ‘Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne davetli olmalarına rağmen Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası duyarsız kaldı.

Coğrafi İşaretli iki ürün olan Safranbolu Lokumu ve Safranbolu Safran’ı bulunmasına rağmen, Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne Safranbolu TSO Başkanı Ali Sami Acar'ın haberi bile olmadığı iddia ediliyor.

Ankara Ticaret Odası Tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılan 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Ankara ATO Congresium da çok sayıda ülkenin ve yine çok sayıda ilin katılımı ile gerçekleştirildi.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, konuşmasında; Safranbolu Safranından ve lokumundan bahsederken, Safranbolu’dan hiçbir katılım olmaması ise bölgemiz adına bir başka ayıp olarak nitelendirildi.

ATO’dan Safranbolu TSO’ya davetiye gelmesine rağmen böyle önemli bir uluslararası organizasyona katılım sağlayamayan Safranbolu TSO Başkanı Ali Sami Acar'ın duyarsız kalması da ayrı bir eleştiri konusu oldu..

Editör: Haber Merkezi