Safranbolu Misak-ı Milli Meydanında bulunan Atatürk Anıt heykelinin kaidesinde yazılı olan “Ne Mutlu Türküm Yazıları” dökülmüş. Yazıların üstünde bulunduğu mermerlerin kendiliğinden mi döküldüğü, kötü niyetli birileri tarafından mı söküldüğü, yada tamirat için geçici olarak mı söküldüğü hakkında henüz bilgi edinilemedi.

Yazıların yazıldığı mermerlerin anıt kaidesinden dökülmesine veya sökülmesine rağmen böyle bırakılmasına halk tepki gösterdi.

İlk resmi tepki ise İYİ Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Özata’dan geldi. Özata sosyal medyasında Atatürk Anıtının fotolarını paylaştı ve “Şu an Ankara’dayım. Az önce Misak-ı Milli Meydanından bu fotoğraf geldi. İçim acıdı, bunu yapanları olduğu kadar anında gereğini yapmayanları da kınıyorum. Kasıt olmadığını ümit ediyorum. İzin verilirse gerekli tamiratı üstlenmek istiyorum.” Açıklamasında bulundu.

Safranbolu Kaymakamı ve Safranbolu Belediye Kayyım Başkanı Fatih Ürkmezer’in konuyla hızlı bir şekilde ilgilenerek gerekli talimatları vermesi bekleniyor.