Safranbolu Kaymakamlığı olarak yapıldığı günden bugüne yaklaşık 40 yıldır Safranbolululara hizmet veren Kaymakamlık binası içindeki tüm kurumlar ile birlikte karşısında bulunan Yüksek Okul binasına taşındı ve yeni binada hizmet vermeye başladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkemezer “Taşınma işlem ve süreci ile ilgili vatandaşlarımızı ve ilgili kurum ve kuruluşlarını da bilgilendirmemiz iyi bir yönetişim gereği hasıl olmuştur.” Diyerek şu açıklamayı yaptı;

“İlçemiz Profesör Dr. Metin Sözen Caddesi üzerinde bulunan Kaymakamlık Binasının yine aynı cadde üzerinde bulunan Yüksek Okul binasına taşınmasına yönelik işlemler Üniversite Senatosu kararı ve İçişleri Bakanlığının uygun bulmasına müteakip başlamıştır. Bu dönemde Yüksek Okuldaki sınıfların hizmet verecek olan Kaymakamlığa bağlı kurumların ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanması için bazı değişiklikler gerekmiştir.

Safranbolu Belediye Başkanlığını da yürüttüğüm bu süreçte Belediye Fen ve İmar Müdürlüğündeki teknik arkadaşlar tarafından kurum müdürlerimizin isteğine uygun olarak yapılması gereken iş ve işlemler bir rapor olarak hazırlanmış ve Şubat-Mart 2019 tarihinde Üniversite yönetimine iletilmiştir. Üniversite tarafından bir kısım tadilatlar yapılmış ve bina Temmuz 2019’da boya ve badana işleri yapılmamış bir şekilde Kaymakamlığımıza teslim edilmiştir. Beklenmedik bu durum karşısında Kaymakamlığımız tarafından boya ve badana işlerinin yapılması amacıyla ivedi bir şekilde kaynak arayışına girilmiş ve Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) imkânları kullanılarak binanın ivedi bir şekilde boyanması sağlanmıştır.

Yine İçişleri Bakanlığı’nın temin ettiği kaynak ile de 21 Temmuz 2019 günü başlayan ve 3 gün süren bir çalışma ile Kaymakamlık Makamı, Yazı İşleri Müdürlüğü, SYDV, Nüfus Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ve Toplantı Salonu ile dış binalarda hizmet veren İlçe Özel İdaresi İle KHGB’nin yeni binaya taşınması sağlanmıştır. Ancak bütün sistemleri Ankara’daki Genel Müdürlük ve Bakanlık ile koordineli çalışan Malmüdürlüğü ve Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinin taşınması işlemi hemen gerçekleşememiştir. Bilahare gerek Maliye Bakanlığı ve gerekse Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bu konudaki ödenek planlamaları sonucunda bu iki kuruma tahsis edilen alanlar kurumların ihtiyacına uygun hale getirilmiş ve kurumların merkezleri ile iletişimini sağlayan teknik altyapı çalışmalarının tamamlanması ile her iki kurumumuz da bugün (03.09.2019) itibarı ile taşınmış bulunmaktadır. Eski bina ile Kaymakamlığımızın bir ilgisi kalmamış olup, bina ve alan tamamıyla İletişim Fakültesi yapılmak üzere Üniversite Yönetimine bırakılmıştır.

Vatandaş memnuniyetini esas alarak, bütün vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almasını sağlamak amacıyla farklı binalarda hizmet veren bazı kurumlarımızın da aynı çatı altında hizmet verdiği yeni binamızda elimizde olmayan sebeplerle halen bazı küçük eksikleri tamamlamak (elektrik, kamera, klimalar, lavabolar vb) maksatlı çalışmalar sürmekte olup, bunların vatandaşlarımızın hizmet almasını engellememesi amacıyla tüm birim amirlerimiz ve memurlarımız meşakkatli bir şekilde çalışmaktadır. Bu süreçte başta İçişleri Bakanlığımız yetkilileri olmak üzere taşınma sürecinin yönetilmesinde bizlere destek olan Sayın Karabük Valimiz Fuat GÜREL ve himayelerindeki bütün kurum amirlerine, çalışanlarına, ödenek tedarikinde desteklerini esirgemeyen milletvekillerimize ve Safranbolu’da beraber çalıştığımız bütün kurum amir ve memurlarına teşekkürü borç bilirim.”

Editör: Haber Merkezi