"GENÇLER SAFRANBOLU SAFRAN'INA SAHİP ÇIKIYOR"


Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer tarafından İlçemize adını veren Safran çiçeğinin üretimini artırmak, ekonomiye katkı sağlamak, İlçemiz turizmini alternatiflerle ön plana çıkarmak ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızı genelde tarımla, özelde Safranla tanıştırmak için yeni bir proje daha başlatıldı.

Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer, “Gençler Safranbolu Safranı’na Sahip Çıkıyor " projesi ile; yüzyıllardan beri ilçemizde üretilen ve ismini ilçemize veren Safran bitkisi özellikle son yıllarda tarım sektörüne olan ilginin azalması, çocukların ve gençlerin şehirlerde yaşamaya başlamasıyla birlikte hem kısıtlı alanlarda üretilmeye başlamıştır. Bu sebeple genç nesillerin arasında bilinirliği azalmıştır.

Ancak; yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmesi, gıda sektörünün yanında kozmetik ilaç tekstil vb birçok sektörde kullanılması, safran bitkisinin birçok kesimden ilgi görmesi ve değerinin çok yüksek olması nedeniyle ilçemiz tarım üretimindeki payının artırılması için geçtiğimiz yıldan beri projeler yürütmekteyiz. İşte hem bu değeri yaşatmak hem köy ve köylünün ekonomisine katkıda bulunmak hem de geleceğimizin teminatı çocuklarımızın tarımla ve özellikle safranla tanışması amaçlanmıştır."

Proje çalışmalarının bir buçuk aydır devam ettiğine değinen Kaymakam Ürkmezer; ” Geçen hafta yapılan muhtarlar toplantısında da tüm muhtarlarımıza duyurduğumuz projemizin geliştirilmesi ve tarla sayılarımızın artırılması ile önümüzdeki yıllarda safran üretiminin artırılması, saframızın sadece resimlerde, fotoğraflarda, oyalarda ve hatıralarda kalmamasını sağlayacağız. İlk tarlamız Yazıköy’de bulunacak ve öğrencilerimiz her aşamada Safranbolu Safranlarının üretilmesini takip edeceklerdir” dedi.
Editör: Haber Merkezi