Yaklaşık sekiz aydır tüm dünya ile birlikte yurt genelinde yaşanılan küresel Koronavirüs salgını süreci nedeniyle, Pandemi hastanesi ilan edilen Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde poliklinik, tedavi ve ameliyat olma gibi sağlık hizmetlerini almaktan sakınan bölge halkı, Safranbolu Devlet Hastanesine talebi yoğunlaştırmaya başladı.

KBÜEA Hastanesinde virüs salgınından etkilenme endişesi yaşayan vatandaşlar, poliklinik, yatılı veya yatılı olmayan tedavi hizmeti ve özellikle ameliyatlar için Safranbolu Devlet Hastanesini tercih ediyor.

Uzun süredir Safranbolu halkının sağlık hizmetlerini karşılamakta zorlanan Safranbolu Devlet Hastanesi şimdi neredeyse Karabük il genelinin taleplerini karşılamaya çalışıyor.

Yaklaşık bir ay önce başhekim olarak atanan Karabük’ün deneyimli Doktoru Erkan Andaç, hastaneye yoğunlaşan taleplerin karşılanması noktasında ciddi çalışmalar sergiliyor.

Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan Andaç, son günlerde halka verilen sağlık hizmetleri ile ilgili Karabük Net Haber’e şu bilgileri verdi;

“Kardiyoloji, Göğüs, Ortopedi, Genel Cerrah, Anestezi gibi bazı uzman doktor kadrolarımıza, yeni Kulak Burun Boğaz Doktorumuz Op. Dr. İrem Pehlivanoğlu ile birlikte bir tane daha Genel Cerrah ve Dahiliye Doktorumuzu da ekledik.

Gece geç saatlere kadar Diş hekimimiz vatandaşlarımıza hizmet veriyor ve bir diş hekimini daha kadromuza kattık. Bir çocuk doktoru ve Radyolog doktorumuzun da önümüzdeki günlerde hastanemize gelmesini bekliyoruz.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Umut Suadiye, hastanemizde ameliyatlara başladı.”

YOĞUN BAKIMDA İNTERNET ÜZERİNDEN 24 SAAT CANLI YAYIN

Otopark ihtiyacını karşılamak için yandaki arsayı da hastane arsasına katacaklarını ve bahçe duvarı ile bahçe düzenlemesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Başhekim Dr. Andaç “Safranbolu Devlet Hastanemizde ilklere imza atmaya kararlıyız. Yoğun bakımda yatan hastalarımızın yakınlarının görebilmesi için 24 saat internet üzerinden canlı yayın hizmetini başardık. Birkaç güne kadar ülkemizin ve dünyanın neresinden olursa olsun, yoğun bakımda yatan hastalarımızın yakınları internet üzerinden canlı yayınla görebilecek ve izleyebilecek. WhatsApp hattımızı devreye soktuk. Halkımız şikayetlerini, taleplerini ve düşüncelerini WhatsApp hattı üzerinden bize ulaştırabilecek. Vatandaşımızın şikayetleri, talepleri ve görüş düşünceleri bizim için çok önemli.” Dedi.

DİJİTAL HASTANE BAŞVURUSU YAPILDI

Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine gelen ve deneyimi ile farkındalığını kısa sürede gösteren Başhekim Dr. Erkan Andaç, Dijital Hastane başvurusu yaptıklarını belirterek şu bilgileri verdi;

“Safranbolu devlet Hastanesi olarak, ‘Dijital Hastane’ başvurusunda bulunduk. Hastanemizde kağıt üzerinde evrak dönemini kapatıyoruz. Doktorlarımız ve çalışanlarımızın her birine tablet PC vereceğiz ve bu tabletlerdeki yazılım üzerinden tüm evrak işlemleri yapılacak. Böylece kağıt israfına da son veriyoruz.”

BAŞHEKİM YATAN HASTALARA ÇİÇEK VE SECCADE DAĞITIYOR 

Hastaneye giren tüm hastaların dijital ateş ölçer ile vücut sıcaklıklarının denetlendiğini belirten Başhekim Andaç, yatan hastaların moral ve motivasyonunu da yüksek tutabilmek için her gün ziyaret ettiklerini söyledi.

Hastalara içinde seccade, not defteri ve kalem gibi malzemeler bulunan çanta dağıttıklarını belirten Başhekim Dr. Erkan Andaç “Hedefimiz yurt genelinde ilklere imza atarak, örnek hastane olma yolunda yürümek. Halkımızın desteği, siyasi ve bürokrat idarecilerimizin de yardımları ile kendimizden kısa sürede söz ettireceğimize inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.