"Ortak Miras Ortak Karar" başlığı ile yola çıkılan, "Tarihi Çarşı Meydanlarıyla Buluşuyor” temasıyla 1/500 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı ile yapılacak çalışma kapsamında projeler vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Safranbolu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü, TMMOB Mimarlar Odası proje işbirliği ve Tarihi Kentler Birliği'nin desteğiyle başlattığımız projelerin hayata geçirileceği süreç başladı.

Tarihi Çarşı bölgesinde bulunan SAKEM avlusunda, Bilkent Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı ve görücüye çıkan 6 proje ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.

Bugün gerçekleşen ve 3 gün sürecek olan tanıtıma Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ilçemizi ziyarete gelen Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, Bilkent ve Karabük Üniversiteleri akademisyenleri ile ilçe halkı katıldı.

Vatandaşların oyuna sunulan 6 projenin tanıtımının ardından açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse: “Tarihi Çarşı bölgemizde gerçekleştireceğimiz projemizi halkımızın seçimine bırakıyoruz. 'Ortak Miras, Ortak Karar' başlığı ile çıktığımız yolda vatandaşlarımızın fikirlerini fazlası ile önemsiyoruz. İçerisinde bulunduğumuz özel proje alanı olan Han Arkası Sokak'ta da projenin elde edilme yöntemini Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım Bölümü öğrencileri ile birlikte yaptık. Buradan 6 farklı proje elde ettik. Projeler bugün itibari ile Safranbolu halkının onayına sunuldu. Vatandaşlarımızın gelip projelerini incelemelerini ve oy kullanmalarını istiyorum. Safranbolu’muz için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi