Safranbolu Belediyesi, çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla Safranbolu’ya estetik bir kimlik kazandırmaya devam ediyor.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Park ve Bahçeler Amirliği ekipleri tarafından Safranbolu merkez ve Tarihi Çarşıda soğuk kış aylarına dayanıklı menekşe dikimine başlandı.

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Amirliği ekipleri, kış mevsimi öncesi ilçe genelinde park, bahçe ve kaldırımlarda bulunan ağaçların budaması ve kışlık bakımlarını yapıyor. Ayrıca program dâhilinde belirlenen alanlarda ağaç dikim çalışmaları da devam ediyor. Yine bu kapsamda mevsimlik çiçekler toprakla buluşturulmaya devam edecek.

Peyzaj çalışmalarına yaz-kış ara vermeden devam ettiklerini belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Safranbolu’nun güzel, yaşanabilir bir kent estetiğine sahip bir şehir olması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Ürkmezer “Safranbolu halkının ve kentimizi ziyaret eden misafirlerimizin huzuru ve memnuniyeti bizim için önemli. Çevreye ve doğaya verdiğimiz önemle yapılan her çalışma ve rötuş, şehrimize artı değer katmaktadır. Park ve Bahçeler Amirliğimize bağlı ekiplerimizce başlattığımız mevsimlik çiçek dikimi çalışmaları kapsamında binlerce mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirilecek. Ekiplerimiz ayrıca kış mevsimi öncesi park, bahçe ve yeşil alanlarımızda da çalışmalarını sürdürüyor” dedi.