CHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı Elif Köse bugün Karabük Net Haber bürolarını ziyaret ederek sorumlu editör Ergün Başkaya ile bir süre sohbet etti.

Millet İttifakının ortak adayı olarak belirlenen CHP Adayı Elif Köse seçim çalışmalarını değinerek, “Hemen hemen bir aydır sahalardayız. Vatandaşlarımızla, kurumlarda çalışan arkadaşlarımızla, işçi arkadaşlarımızla, evlerde ev hanımlarıyla, kendi mekanlarında kapı kapı dolaşarak buluşmaya başladık. Ben her sabah nerede olduğumu sizlerle paylaşıyorum. Gördüğümüz teveccüh gerçekten çok güzel. Onların sıcak karşılamaları, sevgileri, sarılmaları beni daha da mutlu ediyor. Ve daha da sabırsızlanıyorum. Çok heyecanlıyım, bir an önce 31 Mart akşamı gelsin, bu seçim yarışı bitsin, ben başkanlık görevini üstleneyim ve hizmetlerime başlayayım istiyorum. Başkanlık koltuğuna oturayım demiyorum. Çünkü ben yerinde oturan bir başkan olmayacağım diyorum her zaman. Vatandaşın içinde, onların dertlerini dinleyen, gerçekten, bunu seçim vaadi olarak ta söylemiyorum, onlarla iç içe olmayı istiyorum. Bunu da mahallelerde yapacağımız muhtarlık binalarında, kendimize de bir yer ayarlayıp, vatandaşlarımızla, muhtarlarımızın eşliğinde hep yerlerinde buluşacağız. Onları ayağımıza getirmeyeceğiz, biz onların ayağına gideceğiz. Şunu da söyleyeyim, ben bu işi mimarlık mesleğimden bile daha çok sevdim. Gerçekten çok keyif alarak yapıyorum, hizmet etmek için de sabırsızım.” Diye konuştu.

SAFRANBOLULULAR BANA NEDEN OY VERMELİ?

Safranbolular kendisine neden oy vermelidir sorusunu cevaplayan CHP Safranbolu adayı Elif Köse “Mesleğim mimarlık. Bu sene yirmi yedinci senem olacak ve Safranbolu’nun neredeyse her sokağını, her taşını biliyorum. Bütün problemlerine hakimim. Safranbolu’da büyük bir açık ve geriye gidiş var. Hizmet anlamında sıkıntılar var. Bunların hepsine hakimim. Kadınım, duyarlıyım. İnce detayları görebiliyorum, birçok erkeğin fark edemediği diyeyim. Mesleğim itibari ile bunların üstesinden diğer adaylara göre çok daha iyi gelebileceğimi düşünüyorum. Ve inanın, henüz açıklamadık ama, ekibim de çok güçlü bir ekip, onlara da güveniyorum. Bunu sadece tek başına bir başkan yapamaz. Her şeyi biliyoruz dememiz de çok yanlış. Ekibimle beraber, güçlü bir şekilde projelerimizle bu işin üstesinden geleceğiz diyorum.” Şeklinde ifade kullandı.

SAFRANBOLU UNESCO MİRAS KENTİ, TARİHİ ÖZELLİKLERİ OLAN BİR KENT. HALİYLE BURADAKİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI’DA SIRADAN BİR BAŞKANLIK DEĞİL.

Safranbolu’nun Dünya Miras Kenti olduğuna da değinen Köse konuşmalarını şöyle sürdürdü;

“Beni çok mutlu eden de zaten Safranbolu gibi çok özellikli, ayrıcalıklı bir kente belediye başkanı olmak. Ki böyle bir kente bence mimar bir belediye başkanı yakışır. Okuduğum bir anket çalışmasını da söylemek istiyorum. Yapılan ankette ‘Hangi meslekte bir belediye başkanını görmek istersiniz?’ sorusuna verilen cevapta yüzde 67 oranında mimar-mühendis çıkmış. Bunu da belirtmek isterim. İnsanların da gözünde bu meslek sahiplerinin bu işi daha iyi yapabileceği gibi bir imaj var ki bu da bence doğru.

Dünya miras kenti olarak listede olmamız aslında garanti de değil. Yapılamayan işlerle, geriye gidişlerle bu listeden çıkma gibi bir tehlikemiz de var. O yüzden bizim bir an önce bu kente yakışır bir yönetimi, sosyal belediyecilik anlayışını getirmemiz lazım. Turizmi geliştirecek, uluslararası boyutta festivaller yaparak adını daha da çok duyurmamız gerekiyor. Günübirlik turizmden, daha uzun süreli bir turizme geçmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.” 

SAFRANBOLU’DA MİLLET İTTİFAKININ ORTAK ADAYI OLMAMLA TABANIN BEKLENTİLERİNİ DE KARŞILADIK

CHP Safranbolu Adayı Elif Köse, Millet ittifakının ortak adayı olmakla da tabanı mutlu ettiklerini belirtti ve sözlerini şöyle tamamladı;

“Millet ittifakının ortak adayı olmamla çok olumlu yansımalar geliyor, çünkü inanın ittifak öncesinde de herkesin sorduğu bir soruydu bu. ‘İttifak yok mu?’ Psikolojik olarak insanlarda çok olumlu bir etki yaptı. Ben burada sizin aracılığınızla Sayın Mustafa Özata’ya çok teşekkür etmek istiyorum. Bu isteğe, talebe duyarsız kalmadı ve adaylıktan bizim lehimize çekildiği için kendisine çok teşekkür ediyorum. Safranbolu iççin çok güzel bir hareket oldu bence. Artık Safranbolu’nun doğru ellerde, iyi bir yönetimle yönetilmesi gerekiyor.”