Safranbolu Belediyesi, tarım üretimi çalışmalarına kompost üretimini de ekledi.

İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere seralarında atalık tohumlarla üretim yapan Belediye, ürünlerin daha sağlıklı yetişmesi için sera toprağına karıştırılacak kompostu kendi bünyesinde hazırlamaya başladı.

Bir süre önce kompost havuzunu kuran belediye, sağlıklı kompost üretimi için gerekli malzemelerin toplanması için örnek bir uygulama başlattı. Bundan böyle belediye çalışanları evlerinde biriken komposta uygun malzemeleri Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne teslim ederek toprağa katkı sunuyor. Belediye çalışanlarından haftanın iki günü, evde biriktirdikleri uygun materyaller teslim alınarak ekiplerce kompost havuzuna aktarılıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Mesai arkadaşlarımızın katkılarıyla sürecek kampanya ile her şeyin çöp olmadığını, doğadan aldıklarımızı ona geri kazandırdığımızda nelerin değişmeye başladığını ortaya koyacağımız pilot uygulama vatandaşlarımıza da örnek teşkil edecek” yorumunda bulundu.

Evsel atıklar olan yumurta, kuruyemiş, sebze, meyve, karpuz kabukları ve çay posalarının çöp havuzlarında sistematik olarak çürütülerek gübreye dönüştürülerek toprakla buluşmasından ortaya çıkan kompost, topraktaki yararlı minerallerin açığa çıkmasını ve böylece kaliteli ürünlerin yetişmesini sağlıyor.
Editör: Haber Merkezi