Safranbolu Belediyesi, kanalizasyonları tıkayan ve hem belediye kaynaklarını boşa tüketen hem de kentlileri mağdur eden atıklar ile ilgili bir uyarı afişi yayınladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, sosyal medya üzerinde paylaştığı afişle çağrıda bulunarak;

“Sevgili Safranbolu Halkı,  apartman ve sitelerimizde kanalizasyonu tıkayacak materyallerin tuvaletlere atılması nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Ücretli olan vidanjör hizmeti sizlerin cebini yakıyor, ancak daha kötüsü bazen vidanjör hizmeti de sorunu çözmeye yetmiyor, çünkü bu tıkanmalar yalnızca apartmanı/siteyi etkilemekle kalmıyor, kanalizasyon hattında ilerleyerek yolların kazılması durumuna varıyor. Bu da hem ulaşımın aksaması, hem belediyemizin başka hizmetler için ayırabileceği bütçelerin bu sıkıntılara harcanması hem de kot altı evleri kanalizasyon basması gibi çok tatsız durumlar yaşanmasına neden oluyor.  Hepimizin sağlığı, ekonomisi ve refahı için lütfen afişteki kurallara uymayı öncelik haline getirelim” dedi.

Vidanjör hizmetinin ücretli olduğu konusundaki bilgiyi de hatırlatan afiş, pek mümkün görünmese de Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarda karşılaştıkları materyalleri içeriyor.