Safranbolu Belediyesi, ilçedeki 4 noktada ''Uzaktan Eğitime Destek Sınıfı'' adıyla hizmet verecek bilgisayar sınıfları kurdu.

İnternet erişiminde zorluk yaşayan ya da bilgisayarı olmayan öğrencilerin sessiz ortamda ders dinlemelerini sağlayacak sınıflarda sosyal mesafe kurallarına da uyuluyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılacak olan derslerde öğrencilerin ateşi ölçüleceği ve eğer yoksa maske temin edileceği belirtilen dersler; Tarihi Çarşı SAKEM, Aşağı Tokatlı SAKEM, eski Nikah Salonu ve Emek SAKEM olmak üzere dört noktada yapılacak.

Uzaktan Eğitime Destek Sınıfı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Elif Köse ''Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin daha iyi, sağlıklı ve güvenli koşullarda eğitim görmelerini sağlamak en temel hedefimizdir. Maddi imkansızlıklar sebebiyle bilgisayarı ve internet bağlantısı olmayan ailelerimizin çocuklarının uzaktan eğitim programından yararlanabilmelerine imkan sağlamak amacıyla Uzaktan Eğitime Destek Sınıfını hizmete sunuyoruz. Hayatın her alanında olduğu gibi eğitimde de fırsat eşitliğinin olmadığını görüyoruz ve bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Çünkü en büyük yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Çocuklarımızdan ricam lütfen derslerini çok iyi dinlesinler ve derslerinde başarılı olsunlar." ifadelerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi