Sokak canlarının her zaman yanında olan hayvan dostu Safranbolu Belediyesi, sokakta yaşayan can dostları için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Safranbolu Belediyesi, sokaktaki can dostları için kentin en işlek noktalarından biri olan Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'na ''Mamamatik'' makinesi yerleştirdi. Böylelikle vatandaşlar sokak hayvanlarını kolaylıkla besleyebilecek. Kentin en işlek noktalarından biri olan Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'na yerleştirilen ''Mamamatik'' 1 Türk Lirası karşılığında 1 hayvanı besleyecek kadar mama verecek.

Yaşı Küçük Yüreği Büyük Miniklerin Birikimleri İle Mamamatikler Mama İle Doldu


Rutin temizlik ve bakımları Safranbolu Belediyesi tarafından sağlanacak olan Mamamatiğin ilk maması da Belediye Başkanı Elif Köse'yi makamında ziyaret ederek kumbarasını Elif Köse'ye veren Güler Nur Ilıca ve Zeynep, Ravza Kaya kardeşlerin kendilerinin yapıp sattığı bilekliklerin parası ile alınan mamalarla dolduruldu. Başkan Elif Köse'de bu güzel davranışlarından ötürü miniklere Teşekkür Belgesi ve küçük birer hatıra hediye etti.

Sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin kolaylıkla beslenmesini sağlayacak olan projeden elde edilen gelir yeni mama temininde kullanılacak. Önümüzdeki günlerde kentin faklı noktalarına da yerleştirilmesi planlanan Mamamatik sokak hayvanlarına ayrıca temiz su da sağlıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Mamamatik hizmetinin vatandaşlardan olumlu tepkiler aldığını belirterek ''Hem belediye hem şahsım olarak sokak hayvanları için daha iyi neler yapılabilirizi hep düşünüyoruz. Onların doğal ortamda sağlıklarına kavuşmaları ve barınmaları konusunda da iyileştirme yapılması için çalışmalarımızı başlattık. Yine koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde sokak canlarını unutmadık. Kentimizin farklı noktalarına her gün düzenli olarak mama ve su koyduk. Son olarak hayata geçirdiğimiz Mamamatik projesini hayata geçirdik. Mamamatik’e 1 Türk Lirası atarak sokak hayvanlarımızı besleyebiliyoruz. Bugün sadece Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda bulunan Mamamatiğin sayısını ilerleyen günlerde çoğaltmayı planlıyoruz. Can dostlarımız için çalışmaya devam ederken sizlerden de gelen desteklerle yolumuzda çok daha keyifli ilerliyoruz. Ben minik kızlarımız Güler Nur'a, Ravza ve Zeynep kardeşlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi