Safranbolu Belediyesinin BAKKA destekli yaptığı 62 adet tarihi bina konumundaki iş yerlerinin restorasyon ihalesi sonuçlandı.

Karabük il genelinde çok nadir görülen 'Davet Usulü' yani 'Belli istekliler arasından yapılan ihale' tarzı ile gerçekleştirilen tescilli olan 62 dükkanın cephe restorasyon ihalesini 819 Bin 417 TL teklif vererek Hacı Mehmet Gençer aldı. 5 Firmanın davet edildiği ihalede en üst fiyat ise 906 Bin 500 TL oldu.

NEDEN 'DAVET USULÜ' İHALE YAPILDI?

Safranbolu Belediyesinin Karabük il genelinde çok nadir uygulanan 'Belli istekliler arasında ihale' tarzı olan ve sadece ihale şartname dosyası gönderilen firmaların ihaleye girebildiği, halk arasında 'Davet Usulü İhale' olarak bilinen bu ihale tarzı neden seçildi?

Karabük ve Safranbolu'da faaliyet gösteren inşaat ve mühendislik firmaları "Safranbolu Belediyesi ihale şartnamesini hazırlayıp, işin özelliğine göre maddelerini koysaydı ve şartları uyan bölgemizdeki isteyen firmaların tamamı teklif dosyası sunabilseydi, bu ihale çok daha düşük fiyatlara giderdi. Adeta adrese teslim ihale yapılmış." şeklinde görüş beyan ediyorlar.

İŞİN ARKASINDA CENGİZ ÜNAL'MI VAR?

İhaleyi alan Hacı Mehmet Gençer, Safranbolu TSO Meclis Başkanı ve Ünal Mühendislik firmasının sahibi Cengiz Ünal'ın yeğeni ve uzun yıllardır birlikte iş yaptıkları da bilinmekte.

Safranbolu Belediyesinin bu restorasyon ihalesinin iki gündür Cengiz Ünal'ın alacağı, ilgili çevrelerce net olarak ifade ediliyordu.

Uzun yıllar AK Parti Karabük İl Başkan Yardımcılığı görevini yapan Cengiz Ünal şu an Safranbolu TSO Meclis Başkanlığı ve MÜSİAD Karabük Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekte.
Editör: Haber Merkezi