Safranbolu Belediyesi Halk Masasında çalışan Emine Ç. adındaki personelin 6 gün önce yapılan Covid-19 testi pozitif çıkmış ve Filyasyon ekibine temaslı olduğu kimsenin bulunmadığını belirterek hiçbir isim vermediği, fakat aradan beş gün geçtikten sonra sadece bir kişinin ismini verdiği öğrenilmişti.

Halk Masası standında yanı başında çalışan mesai arkadaşının "Neden Filyasyon ekibine temaslı olabileceği isimleri vermiyor? En yakınında çalışan benim, benim bile ismimi vermemiş. Şikayetçi olacağım." dedikten sonra, Emine Ç'nin sadece o kişinin ismini verdiği öğrenildi.

TEMASLI OLDUĞU SADECE BİR KİŞİ Mİ?

Safranbolu Belediyesi Halk Masası personeli Emine Ç'nin, ayrıca 2 tane Belediye Başkan Yardımcısının sekreterliğini yaptığı ve gün içinde bir çok kez girip, çıktığı, evrak verip, aldığı öğrenildi.

Başkan yardımcılarının gün içinde çok sayıda belediye personeli, vatandaş ve hatta Başkan Elif Köse ile yakın temaslı olabileceği ihtimalinin yüksek olduğu vurgulanıyor.

"İSİM VERME" TALİMATI İDDİASI VAR

Başkanlık katında çalışan ve halkla sürekli diyalog içinde olan Emine Ç.'nin Koronavirüs testinin pozitif çıkmasından sonra, Filyasyon ekibine "İsim verme" talimatı verildiği iddiası gündeme 'Skandal' olarak düşmüştü.

Söz konusu Covid-19'lu personele böyle bir talimat verildiği iddialarının, şimdi neden ortaya atıldığı daha da tartışmalı hale geldi.

BAŞKAN YARDIMCILARI TEST OLACAK MI, YADA KARANTİNAYA ALINACAK MI?

İki ayrı başkan yardımcısının da sekreterliğini yapan, halk masası personelinin pozitif çıkmasının ardından Filyasyon çalışmasının Safranbolu Belediyesinde acaba ne kadar doğru yapıldığı da sorgulanmaya başlandı.

Filyasyon çalışmasından neden iki başkan yardımcısının çıkarıldığı ve sadece bir kişinin temaslı şüphesi ile karantinaya alındığı göz önünde bulundurulursa, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü de bu skandalın gölgesinde kalmış olmuyor mu?
Editör: Haber Merkezi