Safranbolu Belediyesi'nin Halkla İlişkiler Masasında çalışan bir bayan personelin beş gün önce Covid-19 testinin pozitif  çıktığı ve filyasyon ekibine temaslı isim sorduğunda, hiç bir isim vermediği fakat beş gün sonra yanında çalışan mesai arkadaşının ismini filyasyon ekibine verdiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; Safranbolu Belediyesi Halk Masasında çalışan bir bayan personelin testinin pozitif çıkmasına rağmen, iş yerinde kimse ile temas kurmadığı yönünde beyan verdiği, aradan beş gün geçtikten sonra yanındaki mesai arkadaşının Başkan Yardımcısı Halil Bakkal'a giderek "Yan yana çalıştığımız halde benim ismimi vermemiş. Ben mesai arkadaşımdan şikayetçiyim, neden belediyede temaslı olabileceği isimleri saklıyor. Yetkililere bildireceğim." demesi üzerine, pozitif olan bayan personelin filyasyon ekibine mesai arkadaşının ismini beş gün sonra verdiği iddia ediliyor.

"İSİM VERME" TALİMATI VERİLMİŞ

Covid-19 pozitif vaka olan bayan personele başkanlık katından birisinin "Sakın isim verme" şeklinde talimat verdiği iddia edilirken, bu talimat verenle de sıkı diyalog içinde olduğu öne sürülüyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILIYOR

Karabük Valiliğinin, Safranbolu Belediyesinde yaşanan isim saklama skandalı ile ilgili soruşturma başlatacağı öğrenilirken, Koronavirüs ile mücadele kapsamında pozitif olan vakaların temaslı olabileceği isimlerde saklama yada yanıltma yaptığı anlaşılırsa hapis cezası ile cezalandırılmak üzere hakkında adli işlem yapılacağı geçtiğimiz günlerde ilan edilmişti.
Editör: Haber Merkezi