Safranbolu Belediyesine Bağlı Bulunan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM)’de Hazırlanan ve Belediye Binası ve Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında Yapılan Aşure Dağıtımına Vatandaşlar Yoğun İlgi Gösterdi.

Vatandaşlara Aşure ikram eden Safranbolu Kaymakamı/Belediye Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, Muharrem ayının hem Hicri takvimin başlangıç ayı hem de bizim için Aşure Ayı olarak bilinen ilk on günü içermektedir” dedi.

Belediye olarak kentin hemen her yerinde etkinliğin devam ettiğini kaydeden Ürkmezer; “ Hepimizin malumu olduğu üzere Muharrem Ayı içerisindeyiz. Belediye olarak bizlerde geçtiğimiz Cuma günün den itibaren kentimizin çeşitli yerlerinde Aşure ikramı yapıyoruz.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki arkadaşlarıma da ikramlarda bulunduk. Bu gün de Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı ve Tarihi Çarşıda bulunan Kazdağlı Meydanında Aşure ikramımız devam ediyor.

Bununla birlikte yine Cuma günü tüm Camilerimizin önünde ikramlara devam edeceğiz. Aşure ayının başta Safranbolu’muz olmak üzere Ülkemize ve Milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.