Safranbolu Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından daha önce belediyenin marangozhanesinde üretilen 120 adet dezenfektan standının 40 adedini; dernekler, odalar, muhtarlıklar ve kamu hizmetindeki belli başlı noktalara teslim etti.

Üretilen dezenfektan stantları başta mahalle muhtarları olmak üzere; Muhtarlar Derneği, Köy Muhtarları Derneği, ilçe genelindeki sağlık ocakları, Safranbolu Kültür Ve Turizm Vakfı, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Dolmuş Durağı, Kütüphane, Devlet Hastanesi Acil Girişi, Ana Merkez, Ata Merkez, Yörük Köyü Muhtarlığı, Kargaz Safranbolu Ofisi, Turizm Danışma Bürosu ve Güven Taksi durağına dağıtıldı.

Belediye Başkanı Elif Köse; “Belediyemizce üretilen stantları vatandaşlarımızın ihtiyaç duyabileceği her yere ulaştırmayı hedefledik. Normalleşme süreci virüsün yok olduğu anlamına gelmiyor. Sosyal mesafenin yanı sıra el hijyeninin virüsün bulaşmasında ne kadar mühim olduğu uzmanlarca tekrar ediliyor. Biz de kamu sağlığı konusunda üzerimize düşeni belediye olarak yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Diğer dezenfektan stantları da talepler doğrultusun kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılmaya devam edilecek denildi.