Safranbolu Belediyesi, Safranbolu genelinde kullanılmak üzere 17 bin 590 ton sıcak asfalt üretti. Üretimi yapılan asfalt Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Asfalt Şantiye amirliği ekipleri tarafından Emek Mahallesi, Aşağı Tokatlı Bağları, Barış Mahallesi, Atatürk Mahallesi ve Safranbolu’nun çeşitli yerlerine serildi.

Asfalt Şantiye Amirliği tarafından üretimi yapılan 17 bin 590 ton sıcak asfalt, çeşitli nedenlerle bozulan ve araç sürüş konforunu olumsuz etkileyen bölgelerde kullanıldı. Asfalt Şantiye ekipleri asfalt sezonunu Haziran ayından başlamak üzere Ekim ayı sonuna kadar planladı. Asfalt kaplama ve onarım çalışmaları yapılacak yol ve meydanlar tespit ederek, hava sıcaklıklarının arttığı yaz döneminde yapılmak üzere programa alınıyor. Yolun durumuna göre tam kaplama veya kısmi kaplama (yama) ve onarım uygulanıyor.

Ekipler tarafından 2019-2020 yılı iş programı kapsamında Safranbolu’nun bazı Mahalleri için 17 bin 590 ton asfalt kullandı ve ihtiyaç duyulan bölgelerde de yılsonuna kadar çalışmaların tamamlanacağı kaydedildi. Özellikle ana ulaşım yol ağında; çökme, dalgalanma, kış şartları, kazılar gibi nedenlerle oluşan bozulmaların en kısa sürede tamamlanarak vatandaşın rahat ulaşımını sağlamak için çalışmalar sürdürülüyor. Kentin daha modern ve kullanışlı asfalta sahip olması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında 5 aylık süre içerisinde önemli ana ulaşım güzergâhları öncelikli olmak üzere ana ulaşım yolunda asfalt kaplama, kısmi yama ve onarım çalışmaları yapılacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi