Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Safranbolu esnafına zabıta ekiplerinin kestiği ceza ve Karabük, Safranbolu yerel basınına imzalatılan abonelik sözleşmesinde “eleştirirseniz aboneliğinizi iptal ederiz” şeklinde içeriği olan madde ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Köse “Sosyal medya üzerinden şahsım ve belediyemiz hakkında yapılan ithamlarla alakalı olarak halkımızı bilgilendirme gereği duyulmuştur.” Diyerek, Safranbolu esnaflarına kesilen zabıta cezalarının doğru bir hareket olmadığının altını çizdi ve kesilen tüm cezaları bizzat kendisinin ödediğini açıkladı.

Başkan Köse yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Ülke olarak zor durumda olduğumuz bu günlerde; esnafımıza ve vatandaşımıza gösterdiğimiz kolaylıkla bağdaşmayacak şekilde, amir talimatı olmaksızın cezaî işlem tesis eden memur hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Bu süreçte işyeri kapanan esnaflarımızla bizzat ilgilendiğimin en büyük kanıtı, bizzat esnaflarımızın kendisidir. MHP Safranbolu İlçe teşkilatının nazik hareketlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tanzim edilen cezaların tamamı ise tarafımca ödenmiştir.”

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yerel basına imzalatılan abonelik sözleşmesinde farklı maksatlı anlaşılan madde ile ilgili de yaptığı açıklamada “Konun Belediyemiz ile basın mensupları arasındaki sözleşmede yer alan ve dikkatli okunduğunda maksadı dışında algılandığı anlaşılan ibare; Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 Sayılı Genel Kurul Kararının 1. Maddesinin (ı) bendindeki ilkenin değişik bir tekrarı niteliğinde olup, ilke şu şekildedir: “Kişi, kurum ve toplum katmanlarına yönelik yayınlarda, eleştiri sınırlarını aşan aşağılayıcı sözcükler kullanılamaz; hakaret edilemez, sövülemez iftira ve haksız isnat yapılamaz.”

Basının eleştiri ve haber yapma hakkına yönelik herhangi bir müdahale yapmamız CHP'li bir belediye olarak asla söz konusu değildir ve olamaz. Gazetecilik mesleğinin ne kadar kutsal olduğunu bizler en iyi bilenleriz. Bu olayı çığırtkanlık yaparcasına çarpıtıp ‘BASINA SANSÜR UYGULANIYOR’ şeklinde yansıtmak gerçekten abesle iştigaldir.

Esasında hiçbir basın mensubunun kendi meslek kurallarını ihlal edeceğine dair, herhangi bir önyargımız da yoktur.

Benim ve ekibimin, bütün yıldırma çalışmalarına rağmen, Safranbolu’muz için elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza kimsenin kuşkusu olmasın.” İfadelerine yer verdi.
Editör: Haber Merkezi