CHP'li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, turistlerin ağırlıklı ziyaret ettiği eski çarşıda lokum ikramını ve ses düzenli canlı müziği yasaklamıştı ve şimdi esnaf bayrama bu yasaklarla girecek.

UNESCO Tarafından Dünya Miras Listesinde yer alan, tarihi ve turistik Safranbolu bayram tatilinde yine binlerce yerli, yabancı turisti ağırlamaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz 9 günlük Ramazan bayramı tatilinde yaklaşık 150 Bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan Safranbolu, 6 günlük Kurban Bayramında da bu rakamlara yakın turist ağırlamaya hazırlanıyor.

Tarihi evlerinin yanı sıra, Safranbolu lokumları ile de ünlü olan tarihi ilçenin esnafları bu bayrama ise bazı yasaklarla girecek.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, çok fazla şikayet olduğu gerekçesi ile eski çarşıda elektrikli ses düzeni ile yapılan canlı müziği yasaklamıştı. Çok sayıda kafe ve barlarda akşamları yapılan canlı müziğin yasaklanmasına esnaflar tepki göstermişti.

Belediye Başkanı, ardından ikinci bir bildiri ile imalattan satış yapan lokum dükkanlarının turistlere ücretsiz lokum ikramını şikayet gerekçesi ile yasakladı.

Yarından itibaren yaklaşık Yüz Bin'in üzerinde yerli ve yabancı turisti ağırlamaya hazırlanan Safranbolu esnafı ise ilk defa bu yasaklarla bayram tatiline girecek.

Belediye Başkanı Elif Köse'nin bu yasaklarına bir anlam veremediğini belirten esnaflar "Akşamları canlı müzik yapan cafe ve barlar tarihi dokusuyla zaten turistleri büyüleyen Safranbolu'ya cıvıl cıvıl bir hava katıyordu. Müzik sesini istemeyen ve rahatsız olan turistler ise canlı müziklerin yapılmadığı yerleri tercih ediyordu ama yapılan bu canlı müzik eğlencesine de saygı duyuyorlardı. Yasakçı bir zihniyetle canlı müziklerin kalktığını biz şimdi turistlere nasıl anlatacağız." şeklinde ifadeler kullanıyorlar.

Ücretsiz lokum ikramlarının yasaklanmasını ise tam bir saçmalık olarak gören bazı esnaflar "Lokum satış dükkanlarımızın önünde Safranbolu'yu ziyaret edenlere lokum ikramında bulunmanın neresinde bir sakınca var, biz hala bulamadık. Lokum çeşitlerimiz çok olduğundan, turist tadına bakarak almayı tercih ediyor. Ayrıca dükkanların önünden gelip geçenlere de alsınlar almasınlar bir lokum ikram ederek ağzını tatlandırmak, misafirperverliğimizin göstergesi olarak görülüyordu." diyorlar.

Safranbolu esnafı, Safranbolu Belediye Başkanına seslenerek "CHP'li bir belediye başkanına böyle yasakçı bir zihniyet yakışmıyor. Bu uygulamalarından vazgeçsin." diyorlar.

Editör: Haber Merkezi