Ürkmezer; “Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Safranbolu’da Bayramı tatilinde çeşitli turlar ve geziler kapsamında gelecek yerli ve yabancı misafirler için gerekli hazırlıkların tamamlandığını söyledi.


Safranbolu Kaymakamı/Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, “10 gün olarak belirlenen Bayramı tatilinde Fen İşleri, Şantiye, Zabıta, Beyaz Masa, Temizlik İşleri Müdürlükleri ekiplerimiz ile hazırız” dedi.

Safranbolulu vatandaşların ve tatilde Safranbolu’yu ziyaret edecek olan yerli yabancı misafirlerin tatillerini en iyi şekilde geçirebilmeleri için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Ürkmezer; “ Yine, Zabıta ve Veterinerlik birimlerimiz vatandaşlarımızın sağlıklı kurban alabilmeleri için denetimleri aralıksız sürdürdüğünü söylemek isterim.

Gelecek olan misafirlerimize Safranbolu’da en az 3 gün kalmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü Safranbolu sadece tarihi evleri ile değil, Kanyonları, Kristal Terası, Bulak Mencilis Mağarası ve muhteşem doğası ile tam bir Cennet. Safranbolu bir UNESCO Miras kenti olarak korumacılıktaki başarısı ile de dikkat çekiyor. İnsanlar gelsinler Kültürü kadar korumacılığı ile de ön planda olan Safranbolu’yu mutlaka görsünler” dedi.

Beyaz Masa’nın normal günlerde olduğu gibi Bayram tatili süresince de 24 saat vatandaşların hizmetinde olacağını kaydeden Ürkmezer, vatandaşlarımız her türlü şikâyetini 153 nolu hattan ücretsiz olarak bildirebileceklerini, yine Bayramın 1. ve 2. günü Karabük – Safranbolu Halk otobüslerinin ücretsiz olacağını ve arife günü de Belediyemiz otobüsleri ile vatandaşlar 10.00 ile 16.00 arasında şehir mezarlığına gidebilirler, şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi