Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, başta ana arterler olmak üzere  ilçe sakinlerine sağlıklı bir şehirde yaşama imkânı sağlamak için, kentin farklı noktalarında haftanın her günü çalışıyor.

Kent genelinde cadde, sokak ve meydanlar, ekipler tarafından her gün titizlikle temizleniyor.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, kenti köşe bucak temizlediklerinin altını çizerek; “Ekiplerimiz rutin temizlik işlerinin yanında çevreye başıboş bırakılan atıkların temizliğine de dikkat ediyor.

Yol temizleme aracı ile insanlarımıza yaşanılabilir ve sağlıklı bir şehir oluşturmak adına, kentimizi köşe bucak temizliyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz Safranbolu genelinde, kent sakinlerinin sağlığını tehdit edebilecek atıkların ve kötü görüntünün önüne geçiyor.” diye konuştu.

Ürkmezer ,’’Temiz bir çevre için öncelikle çevremizi kirletmemeli ve çöp atmamalıyız. Çevresini kirleten insanları uyarmalı ve çevre temizliği ile ilgili tüm insanlar bilinçlendirilmelidir.

Çevreyi temiz tutmak ile ilgili birçok faaliyet yürütülmektedir. Bizler de elimizden geldiğince bu faaliyetlere destek vermeye ve bu faaliyetler içerisinde yer almaya özen göstermeliyiz. Çevre temizliği görüntü açısından da güzel görünmektedir.’’ifadelerini kullandı.

Safranbolu’da rutin temizliklerin dışında genel temizliğin de kent genelinde sürdürüldüğü kaydedildi.